Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pirmdienas vakarā gan Monreālas "Canadiens" arēnā pirms Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālspēles, gan pie Kolumbusas "Blue Jackets" arēnas un citās pilsētās godināts traģiski bojā gājušais Latvijas hokejists Matīss Kivlenieks.

Monreālas "Canadiens" komanda pirmdien uzņēma ceturto NHL finālspēli pret Tampabejas "Lightning" vienību, aizvadot pirmo NHL maču pēc Kivlenieka došanās mūžībā. Pirms spēles sākuma "Centre Bell" arēnā tika ieturēts klusuma brīdis par godu Matīsa Kivlenieka piemiņai.

Tāpat vārtsargam cieņu izrādījuši viņa pārstāvētā kluba pārstāvji, kā arī Kolumbusas un citu ASV pilsētu iedzīvotāji. Vairāki cilvēki ap Kolumbusas komandas mājas spēļu halli "Nationwide Arena" atstājuši hokeja nūjas, bet citi ne tikai nūjas, bet arī vārtsargu ķiveres izlikuši savu māju priekšā dažādās vietās valstī, liecina ieraksti sociālajās vietnēs.

Latvijas hokeja vārtsargs Matīss Kivlenieks nāvējošās traumas pirmdien guva, kad svinībās par godu ASV Neatkarības dienai 4. jūlijā saņēma triecienu no pirotehnikas atlūzām.

Pirmā neoficiālā versija Kivlenieka bojāejai bija pirotehnikas atlūzas trāpījums, bet Mičiganas štata pilsētas Novi policija vispirms norādīja, ka hokejists traumu guva, kad bēga no uguņošanas nelaimes. Taču pēc autopsijas secināts, ka pirotehnikas atlūzas trieciens izraisījis 24 gadus vecā latvieša nāvi.

Matīss Kivlenieks pēdējo divu sezonu laikā "Blue Jackets" vārtos aizvadījis astoņas spēles pasaules spēcīgākajā līgā, kā arī 2021. gadā Rīgā notikušajā pasaules čempionātā kļuva par Latvijas valstsvienības pamatvārtsargu, kaldinot vēsturisku uzvaru pret Kanādas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!