Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē starp Detroitas "Red Wings" un Kalgari "Flames" krietni piepūlēties nācās tiesnešiem, jo trešajā periodā komandas sarīkoja sen neredzētu kautiņu, kurā iesaistījās arī uz soliņa esošie spēlētāji un vārtsargi.

Spēlē pārliecinoši ar 8:2 uzvarēja "Red Wings", bet pēdējo gadu skaļākais incidents notika nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām. "Red Wings" uzbrucējs Luks Vitkovskis pārmācīja Bretu Kulaku, kurš pirms tam nedaudz saķērās ar "Red Wings" 22 gadus veco uzbrucēju Deividu Būtu.

Tā kā Vitkovskis bija kautiņa iesācējs, viņš saņēma noraidījumu līdz spēles beigām. Tiesnešu pavadībā Vitkovskis atstāja laukumu, bet tad, jau nokāpjot no ledus, saņēma nelielu sitienu pa kājām ar nūju no "Flames" "provokatora" Metjū Tkačuka, bijušās NHL zvaigznes Kīta Tkačuka dēla. Šis nelielais sitiens pa kājām izraisīja masveida kautiņu starp abu komandu spēlētājiem, ko tikai ar grūtībām izdevās apturēt tiesnešiem un komandu pārstāvjiem. Kautiņā iesaistījās ne tikai laukumā esošie spēlētāji, arī vārtsargi un uz soliņa esošie hokejisti.

Visā spēlē abu komandu spēlētāji kopā nopelnīja 141 soda minūti, bet, visticamāk, NHL disciplināro lietu komisija incidentu izskatīs atsevišķi, un paredzams, ka sekos lielākas soda sankcijas.

"Lūk, šis ir vecais, labais hokejs. Domāju, ka tas nāk par labu mūsu sporta veidam. Tā mēs tribīnēs pievilinām vairāk skatītāju," uzskata viens no kautiņa "varoņiem" Vitkovskis.

"Višņevskis vai kā viņu tur sauc.. Viņš kā milzīgā ēku demontāžas dzelzs bumba centās sākt savu darbu, un uzsāka šo visu cirku. Cik vēl minūtes tur bija jāspēlē? Un šis čalis kaut ko tādu sāka.... Kaut kā stulbi viņam sanāca. Tad viņš, dodoties prom, vēl pagriezās pret mūsu soliņu un kaut ko tur čivināja, jo nekur negribēja doties. Nu es tad viegli viņam uzsitu un pateicu, lai vācās prom," savu viedokli pauda Tkačuks. "Viņam tikai vajadzēja iemeslu, lai atgrieztos. Tas ir stulbi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!