Foto: Kadrs no video
Leģendārā kanādiešu hokeja vārtsarga un tagadējā trenera Patrika Ruā dēls Frederiks Ruā Šveicē notiekošajā Špenglera kausa izcīņā pēc mača ar Kaspara Daugaviņa pārstāvēto "Servette" ģērbtuvē sarīkoja grautiņu.

Kā ziņojām, turnīra atklāšanas mačā Ruā pārstāvētā Amerikas hokeja līgas (AHL) komanda Ročestras "Americans" ar rezultātu 0:5 kapitulēja latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Ženēvas "Servette".

"Americans" ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Bufalo "Sabres" fārmklubs, ko pagājušosezon pārstāvēja šobrīd Bufalo "Sabres" uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Mača beigās Ruā centās uzsākt kautiņu ar kādu no pretinieku spēlētājiem, par ko tika sodīts ar noraidījumu līdz cīņas beigām. Pēc laukuma atstāšanas Ruā devās uz ģērbtuvēm, kur turpināja izrādīt sakāpinātās emocijas.

22 gadus vecais Frederiks Ruā šosezon 22 AHL spēlēs guvis trīs vārtus. Viņš nav ticis izvēlēts NHL draftā.

Viņa tēvs Patriks Ruā savas NHL vārtsarga karjeras laikā pārstāvēja Monreālas "Canadiens" un Kolorado "Avalanche" vienības, trīs reizes tiekot pie Stenlija kausa. Ruā ir vienīgais hokejists, kurš spējis trīs reizes vēsturē kļūt par Stenlija kausa vērtīgāko spēlētāju. Tāpat viņš trīs reizes ieguvis Vezina balvu, ko piešķir līgas labākajam vārtsargam.

Pašlaik Patriks Ruā ir Kolorādo "Avalanche" galvenais treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!