2018. gada nogalē izveidota Latvijas Para ledus hokeja federācija, kas pagājušā nedēļā ar starptautisko sadarbības partneru palīdzību saņēmusi pirmo specifiskā ekipējuma daļu.

Paralimpiešu ledus hokeja kustība Latvijā līdz šim nebija attīstīta. Izveidojot para ledus hokeja federāciju, plānots apzināt interesentus ar mērķi jau pēc septiņiem gadiem pacīnīties par ceļazīmi uz Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Portālam "Delfi" bija iespēja klātienē vērot, kā tiek komplektētas pirmās specializētās kamanas, ar kurām sāksies para ledus hokeja reālā dzīve. Pēc pirmo kamanu sagatavošanas pirmie izmēģinājuma treniņi notika Jelgavā, bet vēlāk plānots nodarbības aizvadīt arī Rīgā.

Para ledus hokejs Latvijā ienāk ar "Agitos Foundation" piešķirto grantu jaunu sporta veidu attīstībai. "Agitos Foundation" ir Starptautiskās paralimpiskās komitejas atbalsta mehānisms. Šī fonda galvenais mērķis ir ar sporta aktivitātēm palīdzēt cilvēkiem ar kustību traucējumiem vairāk socializēties. Projekta laikā ieplānots ne tikai iegādāties pirmo šī sporta veida inventāru, bet arī gūt reālas iemaņas pašā sporta veidā gan spēlētājiem, gan treneriem. Plānots, ka sporta veids tiks attīstīts sadarbībā ar Latvijas paralimpisko komiteju un Latvijas Hokeja federāciju.

Pirmais Latvijas para ledus hokeja ekipējums iegādāts no pasaules vadošā ekipējuma ražotāja Kanādā. Latvijas para ledus hokeja federācijai pirmos soļus ar jauno ekipējumu palīdz veikt itālis Andrea Makri, kurš aktīvi iesaistās un konsultē, kā komplektēt ekipējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!