Pēc Latvijas izlases uzvaras turnīrā Norvēģijā savu vērtējumu par sniegumu sniedza galvenais treneris Harijs Vītoliņš, debitants trenera arodā Lauris Dārziņš un uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase turnīrā Norvēģijā vispirms uzvarēja mājiniekus ar 6:3, bet otrajā mačā ar 3:2 pieveica Dāniju, kopvērtējumā izcīnot pirmo vietu.

"Galvenais bija redzēt raksturu. Varbūt neparādījām visu skaisti, bija redzams nogurums. Puiši cīnījās līdz beigām. Bloķētie metieni un pašaizliedzīgā spēle bija svarīga," teica Vītoliņš. "Vakar mums krita iekšā viss. Šodien bija momenti, bet netrāpījām. Vienā krīt viss, citā – nē," teica Vītoliņš.


Dārziņš šajā turnīrā bija viens no Vītoliņa asistentiem, un viņš pauda cerību, ka hokejistiem šis turnīrs dos iedvesmu veiksmīgam sezonas turpinājumam.

"Šajā izlasē ne tikai es biju debitants, bet arī citi. Es ceru, ka tās uzvaras krāsies raiti," teica Dārziņš. "Hokejisti ļoti ātri uztvēra informāciju, ko sagaida treneru korpuss, bet mēs apzinājāmies, ka spēlētājiem šis ir smags posms sezonā. Visiem jācīnās par vietu zem saules. Kādam sezona sākusies labāk, kādam – vājāk. Es domāju, ka šī nedēļa viņiem iedos enerģijas lādiņu, lai turpinātu sezonu jaudīgi."


Savukārt Latvijas izlases kapteinis Dzierkals priecājās par divām uzvarām pēc kārtas.
"Smaga spēle, bet paši to sev tādu sataisījām. Sākām ļoti labi, bet pēc tam palaidāmies. Galvenais ir uzvara, pirmā vieta turnīrā. Rezultāts ir svarīgākais," teica Dzierkals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!