Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas aizsargs Artūrs Kulda līdz ar sešiem citiem hokejistiem noslēdzis līgumu ar Vinipegas "Jets" Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubu, vēsta līgas mājas lapa.

Iepriekš ziņojām, ka "Jets" komanda Kuldam un vēl septiņiem hokejistiem piedāvāja kvalifikācijas līgumus, kas paredz, ja spēlētājam aizvadītajā sezonā alga bija zem 660 000 ASV dolāru (324 720 latiem), tad jaunajam līgumam jābūt 110 procentu apmērā no iepriekšējā. Ja līgums bijis līdz miljonam dolāru (492 000 latu), tad jaunajam jābūt 105 procentu apmērā, bet, ja iepriekšējais līgums bija virs miljona dolāru, tad jaunajam jābūt tikpat lielam.

Juanā līguma nosacījumi netiek atklāti.

Aizvadītajā sezonā Kulda lielākoties spēlēja Atlantas "Thrashers" fārmklubā Amerikas Hokeja līgā (AHL), pamatkomandā aizvadot tikai divas spēles, kurās rezultativitātes punktus neguva.

Līdz ar latviešu hokejistu "Jets" noslēguši līgumu arī ar uzbrucējiem Bleiku Vīleru, Reiliju Holcapfelu, Spenseru Mahačeku, Benu Maksvelu, Kendelu Makārdlu un aizsargu Bretu Fāsterlingu.

Vinipegas "Jets" aizvadītajā sezonā bāzējās Atlantā kā "Thrashers" komanda, bet pēc kluba pārpirkšanas tas pārcēlies uz Vinipegu un atguvis seno šīs pilsētas komandas nosaukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!