Latvijas hokeja izlases treniņnometnei pirms pasaules čempionāta šonedēļ pievienosies vairāki vadošie spēlētāji, taču valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš ir saprotošs pret tiem hokejistiem, kuri uzreiz nevar pievienoties valstsvienībai.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja izlase uzsākusi savu treniņnometni pirms pasaules čempionāta. Kā intervijā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses dienestam skaidroja Vītoliņš, ceturtdien ieradīsies Mikss Indrašis, Ronalds Ķēniņš, Toms Andersons, Sandis Smons, Nauris Sējējs, bet nedēļas beigās klāt būs arī Rodrigo Ābols. Savukārt otrdien ar izlasi sāka trenēties Oskars Batņa, ziņoja LHF.

"Jo ilgāk katrs spēlē savā klubā, jo labāk. Šajā brīdī līdz čempionātam ir pietiekami daudz laika. Tas, ka kāds izlaidīs četras dienas bez treniņu procesa, nav nekas slikts," teica Vītoliņš.

Vītoliņš norādīja, ka spēlētājiem esot jāsaprot, kur viņš ir atbraucis un par ko viņš cīnīsies, uzsverot izlases spēļu nozīmi. "Protams, ka te būs spēlētāji, kuri netiks uz pasaules čempionātu. Vēlamies redzēt, kas tie ir par spēlētājiem, ko viņi var, pie kā viņiem piestrādāt," turpināja treneris.

Viņš arī atklāja, ka četri, pieci spēlētāji pagājušajā nedēļā jau atbrīvoti no treniņnometnes.

"Tam redzes lokam jābūt lielākam. Katrs parāda, ko viņš tajā brīdī var. Ja viņš šogad nav iekļauts sastāvā, tas nenozīmē, ka viss ir beidzies. Visiem jaunajiem visa hokeja karjera ir priekšā," norādīja Vītoliņš.

Latvijas izlases kandidāti ar U-18 izlasi trešdien aizvadīs vēl vienu pārbaudes spēli, bet 21. un 22. aprīlī viesosies pie Francijas valstsvienības. 30. aprīlī un 1. maijā hokejisti izbraukumā spēlēs ar Šveices izlasi, bet 8. un 9. maijā "Arēnā Rīga" uzņems Kazahstānas valstsvienību.
2022. gada pasaules čempionāts hokejā no 13. līdz 29. maijam notiks Somijas pilsētās Helsinkos un Tamperē. Latvijas izlase dalību turnīrā uzsāks 13. maijā ar spēli pret ASV hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!