Foto: F64

Latvijas hokeja izlasei, turpinot gatavoties savās mājās gaidāmajam pasaules čempionātam, ir ļoti jāpiestrādā pie vārtu gūšanas iespēju realizācijas, pēc divām pārbaudes spēlēm Lielbritānijā sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Latvijas hokeja izlase svētdienas vakarā otrajā pārbaudes spēlē Lielbritānijā ar 6:3 uzvarēja mājiniekus.

"Vēlreiz jāsaka paldies līdzjutējiem, jo atkal šķita, ka spēlējam mājās, nevis Anglijā. Tikai Latvijas karogi, bija patiešām labs atbalsts," sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju teica Vītoliņš.

Dienu iepriekš Latvijas izlase britiem zaudēja pagarinājumā ar 2:3.

"Šī spēle bija pavisam citādāka, ja salīdzina ar iepriekšējo. Man patīk mazie laukumi. Šeit tas bija ekstrēmi mazs, pat vēl mazāks nekā Kanādā. Spēle visu laiku bija interesanta," gandarījumu pauda treneris.

Vītoliņš norādīja, ka viņam pirmajā trešdaļā paticis Latvija izlases sniegums, kaut gan netika gūti vārti, bet otrajā, kurā rezultāts bija 3:3, viņš akcentēja vājo komandas aizsardzību. "Spējām lauzt spēli un trešajā periodā radījām labus momentus, bet momentu realizācija šobrīd ir mūsu galvenais klupšanas akmens. Arī pirmajā spēlē no 50 metieniem iemetām tikai divus vārtus - tas ir ļoti maz. Pie realizācijas ir ļoti jāpiestrādā."

"Nav vāju pretinieku. Ir jāgatavojas katram pretiniekam. Momenti ir, tie jārealizē. Tiklīdz vienu izmantosi, radīsies vairāk momentu. Darba joprojām ir daudz. Jāpieslīpē vairākums. Mums pievienosies Roberts Bukarts un Rodrigo Ābols, atkal veidosies jauni virknējumi," pauda treneris. "Nākamajās divās nedēļās mēģināsim izveidot divus pieciniekus vairākumam, kur to pieslīpēsim. Vairākums ir ļoti svarīgs. Ja šodien būtu iemetuši divus vairākuma golus, būtu pavisam cita spēle."

Jau šīs nedēļas nogalē Latvijas hokejisti aizvadīs vienīgos pārbaudes mačus "Arēnā Rīga", kad tiks uzņemta Šveices valstsvienība.

"Jāgatavojas, ka pret Šveici būs ļoti ātra spēle. Nebūs laika ieslidoties, kaut gan arī Anglijā mazā laukuma dēļ tā nebija. Šveice ir ātrākā komanda Eiropas hokejā, tā kā būs interesanta un saspringta spēle," uzskata speciālists.


Arī Rihards Bukarts pēc svētdienas spēles norādīja, ka komanda maču sākusi labi, bet otrajā periodā sākusi nepildīt spēles plānu un pārāk aizrāvusies ar uzbrukumu. Ielaisti vārti pretuzbrukumos, bet trešajā trešdaļā izdevies atgūties.

"Labi, ka otrā perioda beigās guvām vārtus, tas mums iedeva labu impulsu un motivāciju trešajam periodam, kurā nospēlējām ļoti labu un kvalitatīvu hokeju," priecājās Bukarts. "Uzvarēt ir vajadzīgs. Arī pasaules čempionātā noteikti būsim situācijās, kad atrodamies iedzinējos."

Uzbrucējs, kurš pret Lielbritāniju guva vārtus un veica rezultatīvu piespēli, akcentēja, ka komanda joprojām atrodas treniņnometnes režīmā, tāpēc tās sniegums nav vienmērīgs. Viņš atzina, ka pašam uz laukuma vēl ir diezgan pasmagi, jo tiek ieguldīts liels darbs trenažieru zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!