Foto: F64

Latvijas jaunais hokeja vārtsargs Jānis Voris, kurš pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" sastāvā debitēja Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), nākamajā sezonā spēlēs Dānijas klubā Redovres "Mighty Bulls", viņš pastāstīja intervijā HK "Rīga" preses dienestam.

Pagājušajā sezonā, kad Rīgas "Dinamo" bija sarežģīta situācija ar vārtsargiem, Voris tika izsaukts uz komandu un septiņas reizes izgāja laukumā KHL spēlēs. Viņš aizvadīja "sauso" maču pret Nursultanas "Baris", bet vidēji septiņās spēles atvairīja 89,3 % metienu un ielaida 3,22 vārtus. Lielāko sezonas daļu viņš pavadīja HK "Rīga" komandā Krievijas Jaunatnes hokeja līgā, 39 spēlēs ielaižot 2,39 vārtus un atvairot 92,7 % metienu.

"Savu karjeru turpināšu Dānijā, Redovres "Mighty Bulls" komandā. Piedāvājums nāca no aģenta, kurš, caur pazīšanos, sarunāja man vietu Dānijā. Es uzreiz piekritu, jo tur tomēr ir labs līmenis," Vora teiktais citēts HK "Rīga" mājaslapā. "Arī konsultējos ar citiem cilvēkiem, kuri atbalstīja šo variantu. Visi teica, lai braucu. Teica, lai netērēju laiku un parakstu līgumu, kamēr tāda iespēja ir. No citām komandām nekā nebija, jo šis Dānijas variants parādījās ļoti ātri. Tāpat arī liels paldies Lindai Baltiņai, kura ļoti palīdzējusi manā līdzšinējā karjerā, kārtojot visādas juridiskās lietas."

Voris bija pateicīgs HK "Rīga" vienībai, jo junioru vecumā Latvijā citur labā līmenī īsti nav iespēju spēlēt.

"Komandā ir ļoti labi treneri, kuri dod labu atspēriena punktu nākotnei no bērnu hokeja uz pieaugušo. Tāpat ir arī iespējas sevi parādīt KHL līmenī. Tā kā es ļoti pozitīvi vērtēju savu pavadīto laiku HK Rīga komandā. Protams, gāja visādi. Bija sezonas, kur mēs vairāk zaudējām nekā uzvarējām. Bija jāsakož zobi. Pēdējā sezona jau mums izdevās ļoti laba. Parādījām, ka mēs mākam hokeju spēlēt un tikām "play-off"," viņš sacīja.

2018./19.gada sezonu Voris aizvadīja Ziemeļamerikas Hokeja līgā (NAHL), taču par šajā turnīrā hokejs neesot tik tehnisks, bet vairāk fizisks, uzskata vārtsargs. "HL liela uzmanība tiek pievērsta tehnikai, meistarībai, vairākuma izspēlei, aizsardzībai. Savukārt, līga, kur es biju, aizsargi ir diezan vāji un sanāk atvairīt ļoti daudz metienus," pauda Voris.

Vora jaunais klubs "Mighty Bulls" komanda aizvadītajā sezonā Dānijas čempionātā deviņu komandu konkurencē ierindojās astotajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!