Latvijas hokeja uzbrucējs Bruno Zabis pievienojies Francijas augstākās līgas komandai Miluzas "Scorpions", informē klubs.

Līgumi uz nākamo sezonu ar šo klubu ir arī Latvijas uzbrucējiem Artūram Ševčenko un Rolandam Vīgneram.

Pašlaik 27 gadus vecais Zabis teju visu savu karjeru spēlējis Latvijas komandās. Iepriekšējā sezonā viņš bija "Optibet" Hokeja virslīgas (OHL) komandas "Liepāja"/"Optibet" kapteinis, bet kopumā 25 mačos atzīmējās ar 15 vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt 2017.gadā Zabis "Kurbads" sastāvā kļuva par Latvijas čempionu. Šo titulu viņš iepriekš četras reizes izcīnījis arī dzimtās pilsētas komandu "Liepājas metalurga" un "Liepājas" sastāvos.

Tikmēr 2015./16.gada sezonā uzbrucējs debitēja arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Rīgas "Dinamo", kopumā aizvadot 11 spēles. Tajā sezonā liepājnieks tika nosaukts par Latvijas virslīgas vērtīgāko hokejistu.

Pēdējos gados Zabis regulāri izsaukts arī uz Latvijas izlasi, bet pasaules čempionātos viņš līdz šim nav spēlējis.

Miluzas klubs iepriekšējā sezonā regulārajā čempionātā bija astotajā vietā, ciešot neveiksmi izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Šajā starpsezonā uz Franciju pārcēlies arī pieredzējušais vārtsargs Ervīns Muštukovs, kurš nākamo sezonu pavadīs Nicas "Les Aigles" komandā, bet kopumā šajā čempionātā aizvadītajā sezonā spēlēja deviņi Latvijas hokejisti.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!