Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Rīgas" komanda svētdien Rīgā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) mačā piedzīvoja zaudējumu pēcspēles metienos un cieta otro neveiksmi divās dienās.

Rīdzinieki ar rezultātu 3:4 (1:0, 1:2, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Maskavas "Dinamo".

Visus "Rīgas" vārtus guva Patriks Zabusovs, kuram šis bija pirms "hat-trick" MHL karjerā.

Pirmajā trešdaļā pēc diviem neizmantotiem vairākumiem rīdziniekus vadībā izvirzīja Zabusovs.

Savukārt otrās trešdaļas sestajā minūtē viesi panāca neizšķirtu un, tuvojoties trešdaļas pēdējām piecām minūtēm, izmantoja "Rīgas" noraidījumu un izvirzījās vadībā ar 2:1. Nedaudz vairāk nekā četras minūtes līdz trešdaļas beigām Maskavas komanda nopelnīja noraidījumu un atkal precīzs bija Zabusovs, panākot 2:2.

Trešās trešdaļas sākumā rīdzinieki divas reizes pēc kārtas spēlēja mazākumā, otrajā tomēr ielaižot vārtus (2:3). Arī rīdzinieki tika pie iespējas panākt neizšķirtu, spēlējot piecatā pret trijiem aizsargiem, taču tas neizdevās.

Maskavas komanda turpināja spēlēt nedisciplinēti un Rīgas komanda tika pie vairākuma, kas netika realizēts. Piecas sekundes līdz spēles beigām Rīgas komanda izmantoja 30 sekunžu pārtraukumu un pēc uzvarēta iemetiena, kad uz tablo palika tikai viena sekunde, trešos vārtus spēlē guva Zabusovs.

Pagarinājumā apņēmīgāk spēlēja maskavieši, taču Rūdolfs Lazdiņš glāba komandu no zaudējuma. Pēcspēles metienu sērijā "Rīgas" komandas labā neviens no trim spēlētājiem nebija precīzs, taču viesu rindās Lazdiņu pārspēja Artjoms Ivanovs un Matvejs Nadvornovs.

Turnīra tabulā "Rīga" Rietumu grupā ar 22 izcīnītiem punktiem 28 spēlēs ieņem 12.vietu.

Sestdien rīdzinieki zaudēja Maskavas komandai ar 1:3.

Pēc šīs spēles Rīgas komanda aizvadīs četras spēles izbraukumā, pirmajā no tām 10.novembrī tiekoties ar Sanktpēterburgas "SKA-1946".

"Rīga" iepriekšējā sezonā pamatturnīrā ieņēma 13.vietu Rietumu konferencē un nekvalificējās izslēgšanas turnīram.

Treneru korpusā pēc vienas sezonas Rīgas "Dinamo" komandā ir atgriezies galvenais treneris Raimonds Vilkoits.

MHL 13.sezonas kalendārs paredz, ka katra komanda pamatturnīrā aizvadīs 64 spēles (32 mājās, 32 izbraukumā). "Rīgas" komanda spēlē Rietumu grupā, kurā ir 17 komandas un tikai astoņas labākās iekļūst izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!