Latvijas uzbrucējs Patriks Zabusovs otrdien Česke Budejovicē guva vārtus, un Roberts Mamčics rezultatīvi piespēlēja Čehijas hokeja ekstralīgas spēlē, abu pārstāvētajai Zlīnas "PSG Berani" izbraukumā ciešot zaudējumu.

"PSG Berani" izbraukumā pēcspēles metienos ar 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1) piekāpās aizsarga Kristofera Binduļa pārstāvētajai Česke Budejovices "Motor".

Zabusovs astotajā minūtē guva pirmos vārtus spēlē. Viņš izpildīja arī otro pēcspēles metienu, taču nespēja pārspēt mājinieku vārtsargu, mājiniekiem svinot panākumu pēcspēles metienos ar 2:1. Savukārt Mamčics rezultatīvi piespēlēja komandas otro vārtu guvumā.

Zabusovs uz ledus pavadīja 13 minūtes un 37 sekundes, trīsreiz metot pa vārtiem, pielietojot vienu spēka paņēmienu un sakrājot +/- rādītāju +1.

Mamčics 22 minūtēs un 15 sekundēs trīsreiz meta pa vārtiem un dueli pabeidza ar +/- rādītāju +2.

Zabusovs šajā sezonā 19 spēlēs guvis septiņus vārtus un sešreiz rezultatīvi piespēlējis, pēdējos trijos mačos izceļoties ar 3+3. Savukārt Mamčics 24 spēlēs sakrājis septiņas rezultatīvas piespēles.

Bindulis mājinieku rindās laukumā bija 16 minūtes un vienu sekundi, sakrādams +/- rādītāju -1.

Citā otrdienas spēlē pie rezultatīvas piespēles tika uzbrucējas Māris Bičevskis, kura pārstāvētā "Mlada Boleslav" viesos ar 1:2 (0:2, 0:0, 1:0) piekāpās Brno "Kometa".

Bičevskis 53.minūtē asistēja Janam Stranskim komandas vienīgo vārtu guvumā.

Viņš tikai astoņās minūtēs un 34 sekundēs laukumā uzvarēja deviņos no desmit iemetieniem un spēli pabeidza ar +/- rādītāju +1.

Vēl Litvīnovas "Verva" bez olimpieša aizsarga Uvja Jāņa Balinska ierindā mājās ar 2:6 (1:1, 1:2, 0:3) zaudēja Tršinecas "Ocelārži", bet Pilzenes "Škoda" vēl viena olimpieša uzbrucēja Mārtiņa Dzierkala prombūtnē mājās ar 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) pieveica "Olomouc".

Turnīra tabulā "Škoda ar 75 izcīnītiem punktiem 45 spēlēs ieņem ceturto vietu. Par vienu pozīciju zemāk ir "Motor" ar 68 punktiem 43 mačos, bet "Mlada Boleslav" ar izcīnītiem 63 punktiem 43 cīņās ir astotā. "Verva" ieņem 13.vietu ar 52 punktiem 42 dueļos, bet "PSG Berani" ar 31 izcīnīto punktu 43 spēlēs atrodas pēdējā vietā 15 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!