"Mogo"/LSPA sestdien, 9. oktobrī, "Optibet" Hokeja līgā (OHL) izbraukuma spēlē uzvarēja pagājušās sezonas čempionvienību Rīgas "Olimp"/"Venta 2002", kamēr Jelgavas komandas "Zemgale"/LLU rindās uzvarā ar "hat-trick" izcēlās Patriks Zabusovs.

"Mogo"/LSPA komanda ar rezultātu 3:1 (3:0, 0:0, 0:1) sagādāja "Olimp"/"Venta 2002" vienībai piekto zaudējumu šajā sezonā.

Viesu komanda guva visus trīs vārtus pirmajā ceturtdaļā, bet "Olimp"/"Venta 2002" vienus vārtus atspēlēja 42. spēles minūtē. Lai arī mājinieki izdarīja vairāk metienu pa vārtiem (32:27), tas nepalīdzēja izcīnīt uzvaru.

Uzvarētāju vienībā pa diviem rezultativitātes punktiem (1+1) sakrāja Gatis Gricinskis un Elviss Želubovskis, bet vienus vārtus guva arī Lauris Bajaruns.

Linards Lipskis "Mogo"/LSPA vārtos atvairīja 31 pretinieku metienu.

"Olimp"/"Venta 2002" labā vārtus guva Gatis Sprukts, bet rezultatīvas piespēles atdeva Kirils Tambijevs un Miķelis Rēdlihs.

"Zemgale"/LLU izbraukuma spēlē ar rezultātu 7:1 (3:0, 3:0, 1:1) uzvarēja hokeja skolu "Rīga" (HS "Rīga").

Jelgavas komanda spēles pirmās trešdaļas vidū nedaudz vairāk nekā piecu minūšu laikā guva trīs vārtus. Tikpat daudz vārtu "Zemgale"/LLU guva arī otrajā trešdaļā, bet vēl īsākā laika posmā – mazāk kā minūtes laikā. Zabusovs iemeta savus otros vārtus spēlē pēc periodā aizvadītām 11 minūtēm un 11 sekundēm. Pēc 37 sekundēm viņš izcēlās vēlreiz, bet vēl pēc 16 sekundēm 6:0 panāca Aleksandrs Novikovs.

Spēles 57. minūtē komandas septītos vārtus guva Iļja Grekovs. Savukārt minūti un desmit sekundes līdz spēles beigām mājinieku komanda guva "goda" vārtus.

Uzvarētāju komandā ar trīs gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Zabusovs, bet vēl pa vienam precīzam metienam pa vārtiem Grekovam, Kristapam Roķim, Novikovam un Robertam Jekimovam, kuram arī divas rezultatīvas piespēles.

Rihards Cimermanis uzvarētāju vārtos atvairīja 21 rīdzinieku metienu.

HS "Rīga" labā vienīgos vārtus guva Dario Mackevičs, bet rezultatīvas piespēles atdeva Ēriks Mateiko un Aleksandrs Biškins.

OHL kopvērtējumā pirmo vietu ar deviņās spēlēs sakrātiem 17 punktiem ieņem "Mogo"/LSPA, bet uz otro vietu pakāpās "Zemgale"/LLU, kas ir sakrājusi 14 punktus. Trešā vietā ierindojas "Liepājas" komanda, kas septiņās spēlēs sakrājuai 12 punktus, ceturto vietu ieņem HS "Rīga" ar septiņiem punktiem astoņās spēlēs un pirmo piecinieku noslēdz pagājušās sezonas čempione "Olimp"/"Venta 2002", kas astoņās spēlēs sakrājusi sešus punktus. Sestajā vietā ierindojas Rīgas "Prizma" ar trīs punktiem septiņās cīņās, bet pēdējo vietu ieņem Daugavpils "Dinaburga", kas astoņos dueļos vēl nav spējusi izcīnīt punktus.

Arī šosezon OHL startē septiņas komandas - Rīgas "Olimp"/"Venta 2002", Jelgavas "Zemgale"/LLU, "Liepāja", Rīgas "Mogo"/LSPA, Daugavpils "Dinaburga", Hokeja skola "Rīga" un Rīgas "Prizma".

Aizvadītajā sezonā OHL kausu izcīnīja "Olimp"/"Venta 2002", bet regulārajā sezonā uzvaru svinēja "Zemgale"/LLU.

Pirmais Latvijas čempionāts hokejā notika pirms 90 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!