Pēc izstāšanās no Stenlija kausa izcīņas no Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Ņūdžersijas "Devils" galvenā trenera amata pirmdien atkāpās Žaks Lemērs.

Tomēr Lemērs turpinās darbu "Devils" komandā kādā citā amatā, kas pagaidām gan nav zināms.

"Devils" hokejisti Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā jeb Austrumu konferences ceturtdaļfinālā sērijā ar 1-4 zaudēja Filadelfijas "Flyers" komandai, kurā spēlē arī latviešu aizsargs Oskars Bārtulis.

NHL regulārā čempionāta Austrumu konferences noslēguma kopvērtējumā "Devils" ieņēma otro vietu, bet "Flyers" ierindojās septītajā vietā, turklāt vietu Stenlija kausa izcīņā sev nodrošināja tikai regulārā čempionāta pēdējā spēlē.

"Devils" komandas galvenā trenera amatā Lemērs atgriezās šīs sezonas sākumā. Pirms tam viņš deviņas sezonas pēc kārtas strādāja par Minesotas "Wild" galveno treneri, bet pēc pagājušās sezonas tika atlaists no amata.

Iepriekš par "Devils" galveno treneri Lemērs strādāja laikā no 1993. līdz 1998.gadam, 378 regulārā čempionāta spēlēs izcīnot 199 uzvaras.

1995.gadā "Devils" komanda Lemēra vadībā izcīnīja Stenlija kausu, bet pēc tam vēl trīs reizes tā iekļuva izslēgšanas spēlēs, bet 1997. un 1998.gadā Ņūdžersijas vienība uzvarēja Austrumu konferences kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!