"Mogo"/LSPA hokejisti pirmdien "Optibet" hokeja līgas izbraukuma spēlē ar rezultātu 8:0 sagrāva Daugavpils "Dinaburga", vēsta Rīgas klubs.

"Mogo"/LSPA labā trīs vārtus guva Elviss Želubovskis, pa vieniem Juris Ziemiņš, Vladimirs Mamonovs, Gatis Gricinskis, Daniels Mūrnieks un Jānis Straupe.

Rīgas klubam spēli vārtos sāka Henrijs Ančs, mājniekiem - Marks Slavinskis. "Mogo"/LSPA vadībā izvirzījās piektajā minūtē pēc Jura Ziemiņa metiena. Pirmās trešdaļas vidū Elviss Želubovskis izlauzās līdz "Dinaburga" vārtiem un ar metienu no neērtās puses rezultāta starpību palielināja. Pēc brīža mājnieku aizsargs Timofejs Filipovs vispirms pārkāpa noteikumus, sitot ar nūju, kam sekoja kautiņš ar Andreju Lavrenovu. Abiem hokejistiem pēc dūru vicināšanas spēle beidzās ar 5+20 minūšu noraidījumiem. Trešie vārti tika gūti, kad ripa Slavinskim negaidīti nonāca vārtu priekšā, un Vladimirs Mamonovs to gandrīz netraucēti meta vārtos. Nākamajā vairākumā Želubovskis izmantoja labu Gata Gricinska piespēli un ceturto reizi pārspēja Slavinski, kura vietu Dinaburga vārtos ieņēma Aleksejs Cerikovs.

Jaunais vārtsargs mājnieku vārtos teicami darbojās līdz pat otrās trešdaļas pēdējai minūtei, kad Želubovskis pēc vēl vienas teicamas Gricinska piespēles guva savus trešos vārtus un noformēja "hat-trick". Trešajā periodā ar trīs precīziem metieniem atzīmējās Gricinskis, Daniels Mūrnieks, Jānis Straupe, un "Mogo"/LSPA izcīnīja pārliecinošu uzvaru 8:0.

"Mogo"/LSPA par labāko spēlētāju tika atzīts trīs vārtus guvušais Želubovskis, HK Dinaburga komandā - vārtsargs Aleksejs Cerikovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!