"Mogo/LSPA" ceturtdien "Optibet" hokeja līgas (OHL) izbraukuma spēlē ar rezultātu 11:3 uzvarēja Viļņas "Hockey Punks" hokejistus, un šajā mačā uzvarētāju labā divus vārtus guva Elviss Želubovskis, kļūstot par Latvijas čempionāta visu laiku labāko vārtu guvēju.

Tagad Želubovskis Latvijas hokeja čempionātā guvis 237 vārtus, labojot Māra Drelinga rekordu. Viņš savā karjerā guva 235 vārtus.

Rīga kluba labā mačā Viļņā divus vārtus guva Rolands Strautiņš un Artūrs Ozoliņš, pa vienai Patriks Trasūns, Aleksandrs Biškins, Ernests Krūms, Kārlis Ozoliņš un Rūdolfs Brinkmanis.

"Mogo/LSPA" vārtos stājās Kārlis Beķeris-Brīvkalns, Viļņas kluba vārtu drošība tika uzticēta Arturam Pavļukovam. Viesi vadībā izvirzījās spēles 8.minūtē. Rūdolfs Maslovskis piespēlēja pāri visai uzbrukuma zonai un Rolands Strautiņš ar spēcīgu metienu pārspēja Pavļukovu. Nākamos divus vārtus "Mogo/LSPA" hokejisti guva ar atkārtotiem metieniem. Vispirms vairākumā pēc Mārtiņa Poreja metiena Pavļukova atsisto ripu vārtos meta Artūrs Ozoliņš, un pēc nepilnām trim minūtēm mājnieku vārtsargs tika galā ar Toma Opelta metiena, bet pirmais pie ripas bija Patriks Trasūns - 3:0.

Otrajā trešdaļā Iļjam Četvertakam izdevās pārsteigt Beķeri-Brīvkalnu un samazināt rezultātu starpību. Ar vēsturiskiem vārtiem trīs ripu pārsvaru atjaunoja Elviss Želubovskis - tie bija Mogo/LSPA uzbrucēja 236. vārti Latvijas čempionātā, kļūstot par visu laiku labāko vārtu guvēju. 25. janvāra spēlē ar Dinaburgu Elviss iemeta četrus vārtus, noķerot līdzšinējo rekordistu Māri Dreilingu. Rezultatīvajā periodā ripa abos vārtos pabija vēl piecas reizes. Želubovskis, Aleksandrs Biškins un Artūrs Ozoliņš guva vārtus viesu labā un Oskars Johaness Skiolds diva reizes pārspēja Beķeri-Brīvkalnu - 7:3.

Trešajā trešdaļā Viļņas komandas vārtos Pavļukovu nomainīja Sergejs Pisarenko. Sešas minūtes rezultāts nemainījās, bet pēc Dominika Motejūna noraidījuma Ernestam Krūmam vajadzēja tikai 10 sekundes, lai gūtu "Mogo/LSPA" astotos vārtus. Perioda vidū izkāvās Biškins un Dovids Vaisovs, abiem saņemot noraidījumus līdz spēles beigām. Mača izskaņā Ernests Krūms, Kārlis Ozoliņš un Rūdolfs Brinkmanis guva vēl trīs vārtus, Mogo/LSPA izcīnot uzvaru ar 11:3.

"Mogo/LSPA" komandā par labāko spēlētāju tika atzīts Rolands Strautiņš, "Hockey Punks" rindās aizargs Roks Bacevičs.

OHL kopvērtējumā "Mogo/LSPA" ar 56 punktiem 29 spēlēs ieņem pirmo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!