Foto: Zemgale/LLU

Latvijas čempione hokejā "Zemgale"/LBTU nākamajā sezonā nespēlēs Somijas pēc spēka otrajā spēcīgākajā līgā, ceturtdien pavēstījis klubs.

Bažas par "Zemgales"/LBTU nākotni šajā līgā bija jau iepriekšējās nedēļās. Kluba prezidents Aivars Zeltiņš portālam "Delfi" norādīja, ka daļai "Mestis" klubu ir finansiāli izaicinoši segt ceļošanas izdevumus uz Jelgavu, tāpēc pēc sezonas beigām tika no jauna diskutēts par Latvijas kluba dalību šajā turnīrā. Jelgavā gan saglabā cerību "Mestis" līgā atgriezties nākamgad.

Latvijas klubs bija apņēmības pilns nākamsezon startēt šajā līgā un cīnīties par vietu "play-off", taču Somijas puse izlēma dot negatīvu atbildi. Tiesa, Somijā spēlēs "Zemgales" jauniešu komanda.

Debijas sezonu "Mestis" līgā "Zemgale"/LBTU noslēdza 12. vietā 14 komandu konkurencē – 52 spēlēs iekrāts 51 punkts. Sezonas laikā pieredzēta pat astoņu zaudējumu sērija, taču noslēdzošajos četros mačos gūtas trīs uzvaras. Pēdējos pāris mēnešos komandas sniegums un rezultāti uzlabojās tiktāl, ka izdevās izkārpīties no diezgan drošas pēdējās vietas un pat pietuvoties pirmajam desmitniekam. Iespēju turpināt sezonu arī pēc regulārā čempionāta beigām nodrošināja tieši labākie desmit klubi, taču beigu beigās jelgavniekus no tā šķīra 18 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!