Pie grūtas uzvaras Latvijas hokeja virslīgas mačā trešdien tika viena no līdervienībām "Zemgale"/LLU, kas savā laukumā ar 2:1 (0:1, 2:0, 0:0) pārspēja "Rīga" komandu.

Šī mača rezultātu jau 48.sekundē atklāja rīdzinieki, kad izcēlās Elvis Dins Kalnbērziņš. Pēc tam Jelgavas klubam nesekmējās ar atspēlēšanos, taču neizšķirts beidzot tika panākts 27.minūtē, kad to paveica Eduards Hugo Jansons.

Savukārt uzvaras vārtus otrā perioda pēdējā minūtē "Zemgale"/LLU labā iemeta Niklāvs Birovs. Vēl pamatlaika beigās "Rīga" cerēja izraut vismaz vienu punktu, jo nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču panākt neizšķirtu neizdevās.

Citā trešdienas mačā graujošu uzvaru izcīnīja "Liepāja", kas savā laukumā ar 14:1 (7:0, 5:0, 2:1) sagrāva "Pārdaugavu".

Liepājnieku rindās ar četriem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Artūrs Logunovs, bet trīs vārtus pievienoja Valters Freijs.

Kopvērtējumā līdere ar 61 punktu 25 spēlēs ir "Mogo", bet 58 punkti 27 mačos ir "Zemgale"/LLU hokejistiem.

Tikmēr "Kurbads" ar 49 punktiem 24 cīņās ir trešajā pozīcijā, bet valsts čempionei "Liepājai" ir 39 punkti. Tālāk piektajā vietā ar 30 punktiem ir "Rīga", pie 26 punktiem 26 spēlēs tikusi "Prizma", bet "Pārdaugava" 26 cīņās iekrājusi vienu punktu.

Šosezon turnīrā startē septiņas komandas, kas aizvada piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot "play-off" cīņas.

Pateicoties "Optibet" atbalstam, šogad atkal norisinās Latvijas kausa izcīņa hokejā, kā arī tika aizvadīta Zvaigžņu spēle. Kausa fināls būs 17.februārī, un šajā turnīrā eksperimentālā kārtā tiks izmēģināts pagarinājums formātā "trīs pret trīs".

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti "Liepājas" hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Kurbadu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!