Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Panākumu Latvijas hokeja virslīgas spēlē otrdien izcīnīja "Zemgale"/LLU komanda, kas ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:1, 2:1) izbraukumā pieveica "Prizmu".

Līdz 21. minūtei komandas bija apmainījušās ar vārtu guvumiem, bet trešās trešdaļas pirmajās septiņās minūtēs "Zemgale"/LLU iemeta divas ripas, iegūstot izšķirošo pārsvaru.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Mārtiņš Mežulis, Juris Ziemiņš un Māris Miezis, bet "Prizmas" sastāvā izcēlās Vitālijs Hvorostiņins un Aleksandrs Baburins, kurš sešas minūtes pirms pamatlaika beigām realizēja soda metienu.

Iepriekš "Zemgale"/LLU bija izcīnījusi piecas uzvaras pēc kārtas, bet sēriju pārtrauca sestdien, kad ar 3:7 piekāpās Ogres "Kurbadam". Tikmēr "Prizma" piedzīvoja trešo neveiksmi pēc kārtas.

Latvijas virslīgas turnīra tabulā līderei "Mogo" ir 49 punkti 22 mačos, bet par punktu mazāk ieguvusi līdzšinējā līdere "Liepāja", kas gan arī aizvadījusi par vienu spēli mazāk. Vadību liepājnieki varēs atgūt trešdien, kad viesosies pie "Kurbada".

"Kurbads" hokejisti ar 42 punktiem 21 spēlē atrodami trešajā vietā, kamēr "Zemgale"/LLU no viņiem tagad atpaliek par trim punktiem, taču viņiem joprojām ir par spēli mazāk.

33 punktus izcīnījusi "Prizma", kas dod stabilu piekto vietu, sestajā pozīcijā ar sešiem punktiem ir "Rīga 99"/"Tukums", bet "Rīga" tikusi pie pieciem punktiem, jo 23 spēlēs ir izcīnījusi tikai vienu uzvaru.

Kā zināms, oktobrī no turnīra tika izslēgta bankrotējusi virslīgas komanda HASC/"Tukums". No tās čempionāta apritē palicis "Tukums", kas apvienojies ar hokeja skolas "Rīga" 1999.gadā dzimušajiem spēlētājiem.

HASC/"Tukuma" hokejisti šosezon aizvadītajās sešās spēlēs cieta tikai zaudējumus, bet, tā kā komanda tika tikai pārveidota, tās jau aizvadītās spēles palika spēkā.

HASC jeb "Hokeja akadēmijas sporta centrs" virslīgā debitēja pagājušajā sezonā, spēles aizvadot Jūrmalā, bet pirms šīs sezonas pārcēlās uz Tukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!