Foto: hc-saryarka.com

Latvijas čempione hokejā "Zemgale/LLU" debiju Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālajā kausā piedzīvos Velsā, kur tiksies ar mājinieci Kārdifas "Devils", vairāku latviešu pārstāvēto Kazahstānas čempioni Karagandas "Saryarka" un pagaidām vēl nezināmu pretinieci.

Jelgavnieki dalību Kontinentālajā kausā varēs sākt no trešās kārtas, bet vēl viena pretiniece tiks noteikta pēc otrā posma cīņām. Turnīrs kopumā notiks četrās kārtās, un tā uzvarētājs pēc tam varēs pretendēt uz dalību IIHF Čempionu līgā. Šāda pieredze jau ir Polijas klubam Krakovas "Cracovia", kas šogad pirmo reizi uzvarēja Kontinentālajā kausā un nākamajā sezonā cīnīsies Čempionu līgā.

"Saryarka" komandu līdz Kazahstānas čempiontitulam šogad aizveda latviešu speciālists Pēteris Skudra, bet vienības kapteinis bija latviešu aizsargs Edgars Siksna. Tāpat vienībā spēlēja Latvijas uzbrucēji Deniss Fjodorovs un Daņila Larionovs. Viņiem visiem ar klubu ir līgumi arī uz nākamo sezonu.

Kontinentālais kauss jaunajā sezonā notiks 25. reizi, un tā pirmais posms notiks 23.-25. septembrī, bet otrais būs 14.-16. oktobrī. Savukārt "Zemgale/LLU" turnīrā iesaistīties ar trešo kārtu, kas paredzēta 18.-20. novembrī. Trešais posms Velsā un Slovākijā pulcēs pa četrām komandām, un katra miniturnīra divas labākās sasniegs finālsacensības.

Otrā trešā posma grupā Slovākijā spēkosies mājiniece "Nitra", Kijivas "Sokil" no Ukrainas, poļu Osvencimas "Unia" un vēl viena otrās kārtas labākā komanda.

"Zemgale/LLU" plānos no nākamās sezonas ir uzsākt spēlēt Somijas pēc spēka otrajā - "Mestis" - līgā.

Pagājušajā sezonā Latvijas godu Kontinentālajā kausā aizstāvēja "Olimps/Venta 2002", kas turnīru sāka no otrās kārtas. To komanda pārvarēja, bet trešajā posmā zaudēja visās trijās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!