Foto: F64
"Zemgale"/LLU svētdien Jelgavā izcīnīja uzvaru "Optibet" Hokeja līgas (OHL) mačā, pietuvojoties līderpozīcijās esošajai "Mogo"/LSPA.

Jelgavas komanda mājas ar 5:3 (0:0, 3:1, 2:2) pārspēja "Liepāju".

Otrajā periodā Ričards Fomins vairākuma pirmajās desmit sekundēs izvirzīja vadībā liepājniekus, taču mazāk nekā trīs minūtes vēlāk mājinieku labā vārtus vairākumā guva Aleksandrs Novikovs, panākot neizšķirtu. Roberts Jekimovs, saņemot vārtu priekšā ripu, to raidīja vārtos un izvirzīja mājiniekus vadībā ar 2:1. Trešos vārtus pēc Iļjas Olonova neatlaidīgas spēles guva komandas kapteinis Artūrs Ozoliņš - 3:1.

Noslēdzošās trešdaļas ievadā vēl vienus vārtus jelgavnieku labā guva Patriks Zabusovs, panākot jau 4:1. Trešdaļas gaitā vienus vārtus Liepājas komanda atguva, samazinot starpību līdz diviem vārtiem (2:4). Spēles 58.minūtē liepājnieki spēja gūt vēl vienus vārtus, kas ļāva panākt minimālu starpību (3:4).

Pēdējo minūti un 26 sekundes viesu komanda spēlēja bez vārtsarga, mēģinot panākt neizšķirtu, taču tas rezultējās Jelgavas komandas piektajos vārtos spēles pēdējā sekundē.

Uzvarētāju vienībā ar diviem rezultativitātes punktiem (1+1) izcēlās Jekimovs un Ozoliņš. Savukārt viesu komandā Normunds Vībāns atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Kopvērtējumā pirmo vietu ar 25 izcīnītiem punktiem 13 spēlēs ieņem "Mogo"/LSPA, bet otrajā vietā ar 22 punktiem 14 spēlēs ierindojas "Zemgale"/LLU, un labāko trijnieku noslēdz "Liepāja", kas 12 spēlēs izcīnīja 14 punktus. Ceturto vietu ieņem "Olimp"/"Venta 2002" ar 12 punktiem 11 spēlēs, bet piektajā vietā ir Hokeja skola "Rīga", kas izcīnījusi deviņus punktus 13 spēlēs. Sestajā vietā ar trīs punktiem deviņos mačos atrodas Rīgas "Prizma", bet pēdējā vietā atrodas Daugavpils "Dinaburga", kas nav izcīnījusi nevienu punktu desmit aizvadītos mačos.

Aizvadītajā sezonā OHL kausu izcīnīja "Olimp"/"Venta 2002", bet regulārajā sezonā uzvaru svinēja "Zemgale"/LLU.

Pirmais Latvijas čempionāts hokejā notika pirms 90 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!