Foto: F64

Latvijas čempionvienība hokejā "Zemgale"/LLU sestdien, 3. decembrī, piedzīvoja zaudējumu Somijas pēc spēka otrās līgas jeb "Mestis" spēlē.

Jelgavnieki savā laukumā atkārtoti atzina Īsalmi "Peli-Karhut" (IPK) pārākumu – 2:4 (0:1, 0:1, 2:2), jelgavniekiem ciešot trešo zaudējumu pēc kārtas.

Jau 54. mača sekundē vārtus viesu labā guva Noels Pietile, bet 29. minūtē vairākumā rezultāta starpību dubultoja Henri Knūtinens.

Gatis Gricinskis trešā perioda 40. sekundē vienus vārtus atguva, uz ko viesi atbildēja ar diviem vārtiem Veikas Halonena izpildījumā vairākumā un Kalles Matikainena "golu".

Pēdējos vārtus 76 sekundes pirms spēles beigām iemeta Rainers Rullers, panākot 2:4.

Mājinieku vārtos Ēriks Vītols atvairīja 26 no 30 metieniem, bet viesu vārtos Ētu Randelins tika galā ar 27 no 29 metieniem.

Mājiniekiem neviens no spēlētājiem neguva vairāk par vienu rezultativitātes punktu, bet viesiem divus sakrāja Knutinens (1+1) un Ate Karpinens (0+2).

Latviešu aizsargs Roberts Kaļķis IPK rindās laukumā bija 24 minūtes un 12 sekundes – visvairāk no viesu hokejistiem. Kaļķis trīsreiz meta pa vārtiem.

Nākamos mačus "Zemgale"/LLU aizvadīs 9. un 10. decembrī savā laukumā, tiekoties ar Rovaniemi "Kiekko" (RoKi).

Jelgavas komanda ar izcīnītiem 16 punktiem 18 spēlēs ieņem 13. vietu 14 komandu konkurencē, kamēr IPK ar 43 punktiem 20 cīņās ir otrā.

Latvijas čempione "Mestis" līgas pamatturnīrā četros apļos aizvadīs 52 spēles. 26 no šīm cīņām norisināsies "Zemgale/LLU" ledus hallē Jelgavā.

Pagājušajā sezonā par Somijas otras spēcīgākās līgas čempionvienību kļuva Imatras "Kettera", kas finālsērijā ar 4-1 pieveica "Kiekko-Espoo".

Jelgavas "Zemgale"/LLU 2021./2022. gada sezonā izcīnīja savu pirmo Latvijas čempionu titulu, finālsērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!