Foto: F64
Par "Optibet" Latvijas hokeja līgas finālistiem pirmo reizi vēsturē otrdien, 6. martā, kļuva "Zemgale/LLU", kas pusfināla sērijā ar 4-2 pieveica pērnās sezonas finālisti un regulārās sezonas čempioni "Mogo". Sērijas sestajā spēlē zemgalieši savās mājās bija pārāki ar 5:2 (0:0, 1:0, 4:2).

Tagad finālā līdz četrām uzvarām "Zemgale/LLU" tiksies ar pašreizējiem Latvijas čempioniem "Kurbads". Finālā sava laukuma priekšrocības būs čempionvienībai "Kurbads", kas regulāro sezonu noslēdza trešajā vietā, bet "Zemgale/LLU" bija ceturtā. Finālsērijas pirmās divas spēles notiks 12. un 13. martā.

Otrdienas mačā pirmie vārtus guva "Zemgale/LLU", otrā perioda izskaņā ar spēcīgu metienu izceļoties Ivanam Ribčikam. Pēdējās trešdaļas sākumā Edgars Kurmis rezultātu izlīdzināja, bet jau pēc 20 sekundēm Artjoms Ogorodņikovs atjaunoja "Zemgalei/LLU" vadību. Pēc nepilnām divarpus minūtēm vairākumā Kristaps Legzdiņš panāca 3:1, bet tad Rūdolfs Prūsis vienus vārtus atguva, saasinot cīņu mačā.

Tomēr tieši Prūsis kļuva par spēles antivaroni, septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām par rupjību nopelnot lielo sodu 5+20 minūtes. Ilglaicīgo vairākumu izmantoja mājinieki, Vladislavam Adeļsonam panākot 4:2. Spēles pēdējā minūtē tukšos pretinieku vārtos ripu vēl raidīja Kristaps Jākobsons, pieliekot punktu šai pusfināla sērijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!