Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļamerikas izlase, kurā apvienoti kontinentā labākie U23 hokejisti, pārbaudes spēlē pirms gaidāmā Pasaules kausa ar iespaidīgu rezultātu - 7:4 (5:1, 0:2, 2:1) - sagrāva Eiropas komandu, ko pārstāv Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) spēlējošie Vecā kontinenta hokejisti.

Ļoti rezultatīvajā spēlē ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Ārons Ekbalds, Džonijs Gordo un Dilans Larkins, bet vienus ziemeļamerikāņiem iesita Morgans Rīlijs, turklāt pieci vārti tika gūti pirmajā periodā. Mazākais vārtu pārsvars Ziemeļamerikas izlasei bija pie rezultāta 5:4, taču izlīdzināt rezultātu eiropiešiem netika ļauts. Pie rezultāta 4:1 Ziemeļamerikas izlases labā tika nomainīts Eiropas komandas vārtsargs Tomass Greiss, kurš atvairīja vien četrus no astoņiem metieniem, un viņa vietā nāca Jaroslavs Halāks.

Eiropiešiem divus vārtus guva slovāks Marians Gaboriks, pa vieniem dānis Franss Nīlsens un francūzis Pjērs-Eduārs Belemare.

Šī abām komandām bija otrā tikšanās, un abās uzvarējusi Ziemeļamerikas izlase; pirmajā mačā tā pārspēja eiropiešus ar 4:0.

"Domāju, mēs visi saprotam, ka rezultāts 7:4 nav tas, ko mēs gribējām," pēc spēles atzina divu vārtu autors Ekbalds. "Aizsardzība, neitrālā zona - mums būtu tam jāpievērš lielāka uzmanība. Brīžiem mēs spēlējām nevērīgi. Sākums ir labs, taču otrais un trešais periods abās spēlēs bija vārgi."

"Šiem jaunajiem spēlētājiem drosmes netrūkst," saka Ziemeļamerikas izlases treneris Tods Maklelans. "Viņi no hokeja gūst baudu un tā arī spēlē. Taču esmu pārliecināts, ja tāpat turpināsim un ļausim katrā spēlē iesist mums četrus vārtus, pie panākumiem netiksim. Reizēm, kad pārtveram ripu, tik strauji aizejam uzbrukumā, ka ir problēmas ar atgriešanos aizsardzībā."

"Vispirms jau jāatzīst, ka visi komandā ir uzlabojuši sniegumu, bet vissvarīgākais, ka mēs savā spēlē parādījām lielāku pacietību," saka "Team Europe" treneris Ralfs Krīgers. "Mēs pieņēmām pacietīgākus lēmumus aizsardzībā, kad bijām ar ripu. Vairāk kontrolējām spēli, vairāk spēlējām uzbrukuma zonā un tā rezultātā guvām vārtus. Tas nebija viegli, taču gudri darīts un tā mums būtu jāspēlē."

Pasaules kausa turnīrā, kas sāksies 17. septembrī un notiks Toronto, sacentīsies astoņas komandas - ASV, Kanādas, Krievijas, Somijas, Zviedrijas un Čehijas nacionālās izlases, kā arī Ziemeļamerikas izlase, kurā spēlē jaunie hokejisti, un Eiropas izlase, kurā apvienoti NHL hokejisti, kas nepārstāv valstis, kuru izlases jau piedalās turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!