Foto: AFP/Scanpix

Jaunais latviešu hokeja talants Zemgus Girgensons tikpat kā visu starpsezonu pavadīs Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" treniņu kompleksā, cerot iekļūt NHL, vēsta Ročesteras vietējā laikraksta mājaslapa.

"Girgensons gandrīz visu starpsezonu aizvadīs Bufalo. "Sabres" komanda perspektīvos spēlētājus iedrošinājusi izmantot treniņu kompleksu "First Niagara Center", un Girgensons ir apņēmības pilns izmantot viņu ieteikumu," raksta "Democratandchronicle.com".

Stāstā pat Girgensona vasaras plāniem izcelta latviešu hokejista vēlme iekļūt NHL un tas, ka, šī mērķa vārdā, viņš dzimtenē starpsezonā pavadīs vien pāris nedēļas jūlija beigās. "Dažreiz ir jāpalaiž garām dažas labas lietas, lai sasniegtu vēl labākas," citēts 19 gadus vecais Girgensons.

Trešdien sākusies trīs dienu "Sabres" jauno talantu attīstības nometne, bet atbilde par to, vai Girgensons turpmāk spēlēs NHL, būšot pēc treniņnometnes septembrī.

Kā ziņojām, latviešu uzbrucēju iepriekšējā gada NHL draftā "Sabres" izvēlējās ar augsto 14.numuru.

Pagājušo sezonu hokejists aizvadīja Amerikas hokeja līgas (AHL) klubā Ročestras "Americans". Regulārajā sezonā 61 AHL spēlē Girgensons guva sešus vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs -7. Latvietis tika atzīts par visvairāk progresējušo "Americans" spēlētāju.

Girgensona mērķis šosezon ir iekļūt "Sabres" pamatsastāvā. Lai gan pēc pamatpozīcijas hokejists ir centra uzbrucējs, Bufalo vienība vēlas viņu iespēlēt kreisajā malā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!