Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lai Latvijas hokeja speciālists Oļegs Znaroks kļūtu par Krievijas izlases galveno treneri, atlicis nokārtot vien formalitātes, informē Krievijas mediji.

Kā zināms, trešdien kļuva oficiāli skaidrs, ka darbu ar Krievijas valstsvienību neturpinās tās galvenais treneris Zinetula Biļaļetdinovs, kura vadībā komanda piedzīvoja zaudējumu jau Soču olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā, lai gan tika uzskatīta par reālu medaļu pretendenti.

Jau kopš Olimpiādes noslēguma par galveno kandidātu uz Biļaļetdinova vietu tika minēts tieši Znaroks, kuram trešdien bija tikšanās ar Krievijas Hokeja federācijas (FHR) prezidentu Vladislavu Tretjaku un Krievijas sporta ministru Vitāliju Mutko.

Pēc laikraksta "Sport-Express" rīcībā esošās informācijas tikšanās esot bijusi gana produktīva, un Znaroks piekritis vadīt Krievijas valstsvienību, turklāt Tretjaks un Mutko bijuši apmierināti arī ar pašu kandidātu. Latvijas speciālists izteicis gatavību vadīt komandu jau maijā paredzētajā pasaules čempionātā, turklāt sarunā ar Tretjaku un Mutko viņš nācis klajā ar jaunām un kreatīvām idejām.

Lai gan abas puses atturējās no komentāriem par to, kas noticis tikšanās laikā, pēc "Sport-Express" informācijas atlicis sagaidīt vien Znaroka trenētās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pēdējo divu gadu čempionvienības Maskavas "Dinamo" piekrišanu, lai treneris paralēli darbam klubā varētu ķerties pie pienākumu veikšanas arī Krievijas valstsvienībā.

No 2006. līdz 2011.gadam Znaroks bija Latvijas valstsvienības galvenais treneris, tomēr pēc neveiksmīgā pasaules čempionāta, kad komanda ar lielām mokām saglabāja vietu augstākajā divīzijā, viņš no amata tika atlaists.

Znaroks vadīja Latvijas izlasi arī 2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs, kur tā ieņēma pēdējo, 12.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!