Foto: F64
Pie uzvaras Eirotūres posma pirmajā mačā ceturtdien tika Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievijas hokeja izlase, kas "Karjala" kausa izcīņas mačā Helsinkos ar 5:1 (1:0, 0:1, 4:0) pārspēja mājinieci Somiju.

Pēc pirmajām divām trešdaļām rezultāts bija kaujiniecisks neizšķirts 1:1. Vispirms pirmajā periodā viesus no Krievijas vadībā izvirzīja Anatolijs Goliševs, bet otrajā trešdaļā izlīdzinājumu panāca Miro Āltonens.

Tomēr spēles izskaņā Krievijas izlase atbildēja ar četriem bezatbildes vārtiem, turklāt ar savu otro ripu izcēlās Goliševs. Savukārt ar trim rezultatīvām piespēlēm šajā duelī atzīmējās Valērijs Ņičuškins.

Tiesa, kopā ar izlasi uz Helsinkiem nav devies Vītoliņš, kurš palicis Sanktpēterburgas SKA komandā, lai gatavotos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas turpinājumam.

Tikmēr otrā ceturtdienas Eirotūres mačā Čehijas valstsvienība Plzeņā ar 6:3 (2:1, 1:1, 3:1) uzvarēja Zviedriju.

Uzvarētāju rindās ar divām ripām izcēlās Lukāšs Radils.

"Karjala" kausa izcīņa noslēgsies svētdien, bet nākammēnes gaidāma vēl Pirmā kanāla kausa izcīņa, kamēr pārējie Eirotūres mači tiks aizvadīti jau Jaunajā gadā.

Iepriekšējā sezonā par Eirotūres uzvarētājiem kļuva Zviedrija, kam sekoja Somija un Čehija, kamēr Krievija palika pēdējā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!