Foto: RIA Novosti/Scanpix
Par Latvijas hokeja speciālista Oļega Znaroka konsultantu darbā ar Krievijas izlasi kļuvis nopelniem bagātais krievu treneris Vladimirs Jurzinovs vecākais, vēsta Krievijas Hokeja federācija.

Jurzinovu sev par konsultantu izvēlējies pats Znaroks, šādu lēmumu skaidrojot ar trenera bagātīgo uzvaru pieredzi. Viņa pienesumam esot jāsekmē izlases izvirzīto mērķu sasniegšana.

"Mēs ņemam vērā, ka Jurzinovs strādā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionātā, līdz ar to viņš lieliski pārzina jauno spēlētāju situāciju valstī," izteicies Znaroks.

Pašlaik 74 gadus vecais Jurzinovs no 1980. līdz 1989.gadam strādājis ar Rīgas "Dinamo" komandu, kā arī smēlies trenera pieredzi Somijā un Šveicē. Tāpat viņš pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu beigās strādājis ar Krievijas izlasi.

Jurzinova vadībā Rīgas "Dinamo" 1988.gadā izcīnīja PSRS čempionāta sudraba medaļas, kas ir tā labākais sasniegums vēsturē. Tāpat Jurzinovs septiņas reizes bija PSRS izlases treneru štabā, kad tā uzvarēja pasaules čempionātos, un trīs reizes, kad tā triumfēja olimpisko spēļu turnīrā.

Kā ziņots, ar Znaroku panākta vienošanās uz četru gadu olimpisko ciklu, bet viņa pirmais palīgs arī darbā ar izlasi nemainīgi būs Harijs Vītoliņš. Pašlaik Znaroks neturpinās vadīt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Maskavas "Dinamo", kurā spēlē latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums. Komandu vadīs Vītoliņš, bet Znaroks paliks vienības tuvumā un būs tās konsultants.

Maijā Minskā gaidāmajā pasaules čempionātā Krievijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Latvijas valstsvienību, ar kuru Znaroks un Vītoliņš strādāja no 2006. līdz 2011.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!