Foto: F64

Krievijas Hokeja federācija vēl nav noslēgusi līgumu ar Latvijas izlasē ilgstoši spēlējušo un strādājušo Oļegu Znaroku, Krievijas medijiem pirmdien apliecināja federācijas vadītājs Vladislavs Tretjaks.

Tretjaks pagājušajā nedēļā Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) kongresā žurnālistiem apstiprināja, ka līgums ar Znaroku tiks noslēgts uz vienu gadu, tādējādi viņš trenēs izlasi Pekinas olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātā.

"Mums bija daudz viedokļu, tāpēc līgums ar Znaroku vēl nav parakstīts un mēs sasaucām kopā ekspertus. Pēc kāda laika federācijas mājaslapā vajadzētu būt informācijai," ziņu aģentūra TASS pirmdien citē Tretjaka teikto.

Laikraksts "Sport Express" pagājušajā nedēļā ziņoja, ka viens no Znaroka asistentiem būs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Sergejs Zubovs.

Znaroks Krievijas izlasi vadīja arī no 2014. līdz 2018.gada, kad viņa asistents bija Latvijas izlases patreizējais treneris Harijs Vītoliņš. Viņa vadībā Olimpisko sportistu no Krievijas (OAR) izlase 2018.gadā Phjončhanā izcīnīja zelta medaļas. Tāpat Krievija ar Znaroku pie stūres 2014.gadā kļuva par pasaules čempioni, 2015.gadā par vicečempioni un 2016. un 2017.gadā izcīnīja bronzu.

Pēdējā darba vieta Znarokam bija KHL komanda Maskavas "Spartak", kuru viņš vadīja iepriekšējās divas sezonas. Tāpat viņš divas sezonas stūrēja Sanktpēterburgas SKA, 2017.gadā izcīnot Gagarina kausu, bet pirms tam bija pie stūres Maskavas "Dinamo" (iepriekš - Balašihas MVD).

Laikā no 2006. līdz 2011.gadam Znaroks kopā ar Vītoliņu vadīja arī Latvijas izlasi, ar ko 2009.gadā sasniedza pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu. Viņš stūrējis arī Latvijas jaunatnes izlases un strādājis pašmāju klubos.

Krievijas Olimpiskās komitejas komanda Pekinā spēlēs vienā apakšgrupā ar Čehiju, Šveici un Dāniju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!