Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Bijušais Krievijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks apstiprināts par Krievijas hokeja izlašu konsultantu, otrdien paziņoja Krievijas Hokeja federācija.

Kā norādīts paziņojumā, Znaroks konsultēs U-16, U-17, U-18, jauniešu un olimpisko komandu. Līgums paredz, ka viņš uzraudzīs visu komandu treniņu procesu, skatīsies spēles, konsultēs trenerus, arī pats aizvadīs treniņus jauniešu un junioru komandām.

"Man piedāvāja strādāt junioru, jauniešu un olimpiskajās komandās. Patīkami atrgeizties darbā. Mums priekšā ir daudz darāmā, lai sagatavotru un attīstītu tuvākās rezerves. Izlases darba laikā ieguvu lielu pieredzi. Ceru šo pieredzi tagad litk lietā kā konsultants," citēts Znaroks.

"Znaroka trenera pieredze, kas iegūta Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) un lielākajos starptautiskajos turnīros, palīdzēs jaunajiem spēlētājiem un treneriem sagatavošanās procesā, adaptācijā un palīdzēs sasniegt jaunus līmeņus," Krievijas Hokeja federācijas (KHF) viceprezidentu Romānu Rotenbergu citē "Kommersant".

No 2016. līdz 2018. gadam Oļegs Znaroks vadīja Sanktpēterburgas SKA komandu, ar kuru izcīnīja Gagarina kausu. Šo trofeju viņš ieguva arī ar Maskavas "Dinamo" komandu, savukārt Krievijas hokeja izlasi viņš aizveda līdz pasaules un olimpisko spēļu čempionu tituliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!