Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Krievijas hokeja izlases trenēšana pēc Soču olimpiskajām tiks uzticēta bijušajam Latvijas izlases spēlētājam un trenerim Oļegam Znarokam, tādu pārliecību LTV raidījumā "Rīta Panorāma" trešdien teica hokeja aprindu cilvēks un bijušais hokejists Guntars Paste.

Znaroks pēdējos divos gados kopā ar Maskavas "Dinamo" izcīnīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausu. Visu laiku viens no Znaroka asistentiem ir cits bijušais Latvijas izlases hokejists Harijs Vītoliņš.

"Tas jau nav noslēpums, ka viņš būs Krievijas izlasē pēc olimpiskajām spēlēm. Tās nav spekulācijas, tā būs," pārliecināts ir Paste.

Spekulācijas par Znaroka kļūšanu par Krievijas izlases galveno treneri ir jau vairākus gadus, taču ne reizi Znaroka kandidatūra nav izskanējusi oficiāli.

Runājot par Latvijas izlasi, Paste ir pārliecināts, ka pēc Soču olimpiskajām spēlēm valstsvienība paliks bez galvenā trenera, jo Teda Nolana piekrišana trenēt NHL klubu Bufalo "Sabres" tam ir skaidra zīme. Tāpat Paste pauda viedokli, ka Latvijas izlases pirmā vārtsarga lomu vajadzētu uzticēt Kristeram Gudļevskim, kuram ir spēļu prakse, nevis joprojām bez kluba esošajam Edgaram Masaļskim.

Minot daudzos savainojumus Latvijas hokejistu rindās, Paste bija pārliecināts, ka līdz Sočiem visi būs ierindā, taču vajadzētu vērtēt viņu lietderību. Pēc Pastes domām, viens no līderiem – arī pēc savainojuma un bez spēļu prakses – būs Lauris Dārziņš, savukārt cita traumētā spēlētāja Jāņa Sprukta vietā būtu lietderīgāk valstsvienībā iekļaut kādu jauno hokejistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!