Foto: F64

Pagājušajā nedēļā no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" aizgājušais galvenais treneris Sergejs Zubovs un Latvijā labi zināmais Oļegs Znaroks novembrī palīdzēs Krievijas hokeja izlasei, vēsta krievu mediji.

Septembrī Znaroks tika minēts kā viens no galvenajiem kandidātiem uz Krievijas izlases vadīšanu, tomēr Krievijas hokeja aizkulisēs galvenā trenera amatā nokļuva Aleksejs Žamnovs, kuram šajā līmenī nav pieredzes.

Pekinas olimpiskajās spēlēs Znaroks būs izlases konsultants, bet tagad viņš un Zubovs iekļauts Krievijas treneru štābā dalībai Eirotūras pirmajā posmā – Karjala kausa izcīņā, kas 11. novembrī sāksies Somijā. Ņemot vērā, ka šajā turnīrā Krieviju pārstāvēs jauniešu izlase, kas gatavojas pasaules čempionātam, tad arī Krievijas izlases galvenā trenera pienākumus šajā turnīrā pildīs Oļegs Bratašs, kurš ir jauniešu izlases treneris.

Savukārt Znaroka un Zubova kļūšana par Brataša asistentiem ir skaidra zīme, ka abi būs Krievijas jaunatnes izlases treneru korpusā. Vēl kopā ar Bratašu, Znaroku un Zubovu Krievijas jauniešu izlasi trenēs viens no Sanktpēterburgas SKA treneriem Aleksandrs Titovs.

Ziņots, ka pagājušajā nedēļā Zubovs aizgāja no Rīgas "Dinamo", kas pēdējā laikā krietni uzlaboja savu sniegumu un iekļuva tā saucamajā "play off" zonā. Rīgas "Dinamo" ziņoja, ka oficiālais Zubova aiziešanas iemesls ir ģimenes apstākļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!