Foto: RIA Novosti/Scanpix

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievijas hokeja valstsvienība uz 18. un 19.aprīlī Rīgā gaidāmajām pārbaudes spēlēm ar Latviju ieradīsies bez Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājiem.

Nesen apstiprinātā treneru kolektīva vadībā Krievijas izlase uzsākusi gatavošanos pasaules čempionātam, un pagaidām tās rīcībā ir seši piecinieki ar Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) spēlējošiem spēlētājiem. Uz pirmajām pārbaudes spēlēm Bratislavā ar Slovākiju dosies visi šie hokejisti, jo treneri Znaroks un Vītoliņš vēlas viņiem dot iespēju sevi pierādīt.

"Pēc Bratislavas kādu nāksies atskaitīt. Pēc tam spēlēsim divus mačus ar Latviju un tad divus ar Vāciju," izteicies Znaroks.

Vītoliņš atklājis, ka uz spēlēm ar Latviju "nav jēgas" ņemt spēlētājus, kuriem tikko būs beigusies NHL sezona, bet Znaroks piebildis, ka pēc mačiem ar Vāciju jau būs jātiek skaidrībā ar komandas kodolu, jo tad atliks vien dalība Eirotūrē.

"Turēsim brīvas vietas sastāvā NHL spēlētājiem (kas izkritīs Stenlija kausa pirmajā kārtā), tomēr nedomāju, ka vajag ņemt visus NHL spēlētājus, kas vien atbrīvosies," izteicies Znaroks.

Krievijas hokeja izlase Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra laikā ar Latviju "Arēnā Rīga" tiksies 18. un 19.aprīlī.

Vītoliņš kopā ar Znaroku strādājis kopš 2008.gada, kad viņi uzsāka vadīt KHL klubu Balašihas MVD. Vēlāk šī komanda pārtapa par Maskavas "Dinamo", bet abi Latvijas speciālisti savu amatu visu šo laiku saglabājuši, divreiz triumfējot KHL čempionātā.

Iepriekš martā Maskavas "Dinamo" komanda, kuru pārstāv latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums, nolika savas KHL čempiones pilnvaras, izslēgšanas spēļu Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 piekāpjoties Jaroslavļas "Lokomotiv", kuru pārstāv latviešu uzbrucēji Miķelis Rēdlihs un Jānis Sprukts.

Savukārt nesen Znaroks tika apstiprināts par Krievijas izlases galveno treneri, pametot darbu Maskavas "Dinamo" komandā, ko turpinās viņa asistents Vītoliņš. Tāpat Vītoliņš vismaz gaidāmajā pasaules čempionātā būs Znaroka palīgs arī darbā ar Krievijas valstsvienību, kamēr pats Znaroks "Dinamo" klubā darbosies kā konsultants.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas un Krievijas izlases tajā spēlēs vienā apakšgrupā. Tāpat tajā sacentīsies arī Somija, ASV, Šveice, Vācija, Baltkrievija un Kazahstāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!