Foto: RIA Novosti/Scanpix

Bijušais Latvijas izlases uzbrucējs Oļegs Znaroks vienojies par Krievijas hokeja valstsvienības trenēšanu, vēsta krievu mediji.

Znaroks oficiāli kā Krievijas izlases galvenais treneris tiks iepazīstināts piektdien preses konferencē. Krievijas izlase bez galvenā trenera ir kopš marta, kad tika atbrīvots līdzšinējais speciālists Zinetula Biļaļetdinovs. Viņā vadībā komanda piedzīvoja zaudējumu jau Soču olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā.

Trešdien Znaroks tikās ar Krievijas sporta ministru Vitāliju Mutko, Krievijas Hokeja federācijas prezidentu Vladislavsu Tretjaku un Maskavas "Dinamo" ģenerāldirektoru Andreju Safronovu.

Znaroks ilgu laiku tika uzskatīts par galveno kandidātu, un jau ilgāku laiku medijos cirkulēja dažādas baumas.  Uz Krievijas izlases trenera amatu kandidēja arī Novosibirskas "Sibirj" galvenais treneris Dmitrijs Kvartaļnovs

Bijušais Latvijas izlases uzbrucējs kopš 2010.gada vada Maskavas "Dinamo" komandu, divas reizes triumfējot Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņā. Šajā sezonā Maskavas "Dinamo" no Gagarina kausa izstājās jau pirmajā kārtā.

No 2006. līdz 2011.gadam Znaroks bija Latvijas valstsvienības galvenais treneris, tomēr pēc neveiksmīgā pasaules čempionāta, kad komanda ar lielām mokām saglabāja vietu augstākajā divīzijā, viņš no amata tika atlaists. Znaroks vadīja Latvijas izlasi arī 2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs, kur tā ieņēma pēdējo, 12.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!