Foto: F64

Pēkšņi Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatu pametušais Sergejs Zubovs iecelts par Krievijas U-20 hokeja izlases galveno treneri, vēsta Krievijas Hokeja federācija.

Jau vēstīts, ka Zubovs pēc aiziešanas no Rīgas "Dinamo" palīdzēja Krievijas izlasei Karjala kausa izcīņā, kas notika Somijā. Pēc šī turnīra viņš nomainīja Oļegu Bratašu Krievijas U-20 hokeja izlases galvenā trenera amatā. Bratašs turpinās darbu treneru korpusā kā Zubova palīgs.

Kā treneris-konsultats Krievijas U-20 izlasē strādās Oļegs Znaroks, palīdzot vienībai gatavoties 2022. gada pasaules U-20 čempionātam.

"Esmu gatavs uzņemties pienākumus un uzskatu, ka treneru kolektīvā ir zināšanas un pieredze, lai strādātu tik lielā hokeja turnīrā," Zubova teikto citē Krievijas Hokeja federācijas preses dienests.

Zubovs sezonu sāka kā Rīgas "Dinamo" galvenais treneris, un rīdzinieki speciālista vadībā 20 spēlēs sakrāja 20 punktus, ieņemot astoto vietu Rietumu konferencē, bet tad treneris pēkšņi komandu pameta, klubam kā skaidrojumu minot ģimenes apstākļus. Viņš komandu par savu lēmumu informēja īsziņā.

Zubovs savulaik aizvadīja veiksmīgu aizsarga karjeru NHL, spēlējot Ņujorkas "Rangers", Pitsburgas "Penguins" un Dalasas "Stars" rindās. NHL regulārajos čempionātos viņš piedalījās 1068 spēlēs, gūstot 152 vārtus un izdarot 619 rezultatīvas piespēles. 2010./ 2011. gada sezonā savu pēdējo hokejista sezonu viņš aizvadīja KHL grandā Sanktpēterburgas SKA.

Pēc karjeras beigām viņš bija kļuva par SKA galvenā trenera palīgu, bet 2015. gada oktobrī pēc Andreja Nazarova atlaišanas kļuva par galvenā trenera pienākumu izpildītāju. Tomēr pēc vienas sezonas SKA galvenā trenera amatā līgums ar viņu netika pagarināts, bet 2017. gada pavasarī viņš pārņēma HK "Soči". 2019. gada oktobrī Zubovs zaudēja "Soči" galvenā trenera amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!