Foto: F64

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Floridas "Panthers" pārstāvim Rodrigo Ābolam piemīt pietiekami daudz potenciāla, lai viņš varētu pacīnīties par iekļūšanu NHL komandas sastāvā, raksta "The Athletic" žurnālists Korijs Pronmans.

Žurnālists uzsācis rakstu sēriju, vērtējot katra NHL kluba jaunos hokejistus, kuri vēl nav aizvadījuši 25 spēles šajā līgā. Šajā sarakstā Floridas "Panthers" jaunie hokejisti novērtēti ar 15. vietu NHL.

Savukārt pats Rodrigo Ābols atzīts par kluba 12. perspektīvāko hokejistu, tiekot atzīmēts zem iedaļas "iespēja tikt NHL".

Jau vēstīts, ka 23 gadus vecais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs maijā noslēdza divu gadu debitanta līgumu ar "Panthers" vienību. Hokejistu 2016. gada drafta septītajā kārtā izvēlējās Vankūveras "Canucks" komanda, kas no tiesībām uz hokejistu bija atteikusies.

"Ābols aizvadīja labu gadu Zviedrijā," hokejistu raksturoja apskatnieks. "Neparakstījis līgums ar Vankūveras "Canucks" pēc smagas pieredzes QMJHL (Kvebekas Junioru hokeja līga), viņš nopelnīja līgumu ar Floridu. Viņš ir 1,95 metrus garš un labi spēlē vārtu priekšā vairākumā. Ābols prot pielabot metienus un spēj sarežģītās situācijās viltīgi nospēlēt. Viņš arī slido atzīstamā līmenī – laiku pa laikam viņa solis noplok, tomēr esmu redzējis labus ātruma uzplaiksnījumus."

"Lai gan daži skauti, ar kuriem esmu runājis, joprojām izrāda skepsi, balstoties uz viņa iepriekšējo sniegumu Ziemeļamerikā, viņš progresējis pietekami, lai es uzskatītu, ka viņam ir patiesas iespējas iekļūt NHL," rakstīja Pronmans.

Ābols pēdējās divas sezonas pavadījis Zviedrijas hokeja līgas (SHL) vienībā "Orebro", to laikā aizvadot 71 spēli un atzīmējoties ar 27 rezultativitātes punktiem (18 vārti un deviņas piespēles). Savukārt 2015./2016. un 2016./2017. gadu sezonās bijušā Latvijas izlases hokejista Arta Ābola dēls spēlēja Rietumu hokeja līgas (WHL) vienībā Portlendas "Winterhawks" un QMJHL vienībā "Acadie-Bathurst Titan".

Uzbrucējs arīdzan piedalījies četros pasaules čempionātos, Latvijas izlases labā gūstot divus vārtus un atdodot piecas rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!