Foto: Reuters/Scanpix

Zviedrijas hokeja izlase svētdien Eirotūres mačā savā laukumā ar 3:2 (2:1, 1:1, 0:0) apspēlēja Somiju.

Tiesa, rezultātu atklāja somi, kad viesus vadībā izvirzīja Kristians Nekive, taču pirmās trešdaļas turpinājumā Zviedrija pārņēma vadību, kad pa vārtiem guva Stefans Kronvals un Niklass Danielsons.

Otrajā periodā abas komandas apmainījās vārtu guvumiem, bet cīņas liktenis no tā nemainījās.

Jau vēstīts, ka abu izlašu iepriekšējā tikšanās reizē piektdien mačs ledus problēmu dēļ netika pabeigts, taču Somija viesos uzvarēja ar 1:0.

Savukārt sestdien Čehija savā laukumā ar 4:3 savā laukumā pieveica pasaules čempionvienību Krieviju, ko trenē bijušais Latvijas izlases vadītājs Oļegs Znaroks.

Pašlaik sezonas kopvērtējumā Zviedrijai ir 14 punkti astoņos mačos, bet par punktu atpaliek Somija un Krievija. Tikmēr čehi iekrājuši astoņus punktus.

Kā ziņots, Eirotūres pirmajā posmā - "Karjala" kausa izcīņā - novembrī uzvarēja Zviedrijas izlase, bet pēc tam decembrī Pirmā kanāla kausa izcīņas turnīrā triumfēja Krievija. Turpinājumā komandas februārī un aprīlī atsevišķi aizvada vēl pa četrām spēlēm katra.

Pagājušās sezonas Eirotūres kopvērtējumā uzvarēja Somija, kas bija labākā trijos no četriem posmiem.

Hokeja Eirotūrē līdz šim bijuši četri posmi, kuros ik gadu piedalās Čehijas, Somijas, Zviedrijas un Krievijas izlases, bet šosezon palikuši vairs tikai divi četru komandu sabraukumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!