Foto: F64

"Tukums 2000"/TSS un "Daugavpils" komandu svētdienas spēlē pirmo panākumu kluba vēsturē "Optibet" futbola virslīgā izcīnīja tukumnieki, vārtus abu komandu labā gūstot brāļiem Marko un Aleksam Regžām, bet citā mačā "Jelgavai" ar Ivo Minkeviča sitienu izraujot uzvaru Rīgā pār "Metta" komandu.

Tukuma pilsētas stadionā "Tukums 2000"/TSS apspēlēja "Daugavpili" ar 2:1 (1:1).

Vadībā viesus jau mača trešajā minūtē izvirzīja Marko Regža, kurš realizēja 11 metru soda sitienu. Izlīdzinājumu 42.minūtē Alekss Regža guva ar kreisās kājas sitienu no soda laukuma vārtu augšējā stūrī.

Uzvaras vārtus mača kompensācijas laika trešajā minūtē ar lielisku sitienu ar kreiso kāju vārtu tālajā augšējā stūrī no soda laukuma guva Jānis Krautmanis.

Tukuma klubam uzvara svētdien ir vēsturisks panākums, jo tā ir viņu pirmā uzvara kluba vēsturē debijā virslīgā.

Abām komandām sezonas vidū klājies grūti. Tukumnieki aizvien nav tikuši pie pirmās uzvaras virslīgā un līdz šim piecus punktus nopelnījusi par neizšķirtu, bet Latgales komanda pēc daudzsološa sākuma uzkāpusi uz zaudējumu takas. Daugavpilieši pēdējās divās virslīgas spēlēs pirms mača Tukumā bija palikuši "sausā" - 0:4 pret "Liepāju" un 0:2 pret "Jelgavu".

Tukuma komandas bilance ir vēl graujošāka, jo pēdējos četros virslīgas dueļos pirms svētdienas mača zaudēti desmit vārti, bet pretinieku vārtsargus pārspēt nav izdevies. Sāpīgākais zaudējums - 0:5 - augusta izskaņā tika piedzīvots pret "Liepāju".

Abas komandas šosezon tikušās divas reizes. Jūnija izskaņā "Daugavpils" viesos uzvarēja ar 6:0, bet atbildes spēlē mājās spēkojās neizšķirti 1:1.

Stadionā "Daugava" "Metta" uzņēma "Jelgavu", mačam beidzoties ar 1:0 (0:0) "Jelgavas" labā.

Vārti bija jāgaida līdz 76.minūtei, kad ar precīzu raidījumu izcēlās Ivo Minkevičs.

Pēdējā laikā daudzsološāku sniegumu bija demonstrējusi "Jelgavas" komanda, kas pēc zaudējuma "Liepājai" (1:3) un "Spartakam" (2:3) ar 2:0 uzvarēja "Daugavpili", bet dueli iepriekš spēkojās neizšķirti ar tukumniekiem.

"Metta" pēdējo punktu izcīnīja septembra vidū, kad spēlēja neizšķirti 1:1 ar "Spartaku", bet uzvaras garša izjusta vien augusta vidū. Toreiz izdevās pieveikt "Tukums"/TSS (2:0). Starp spēlēm pret Tukumu un "Spartaku" tika piedzīvota arī četru zaudējumu sērija, bet pēdējā duelī ar 0:3 atzīts liepājnieku pārspēks.

Šīs sezonas pirmajā savstarpējā spēlē "Metta" mājās uzvarēja ar 1:0, bet pēcāk Jelgavā abas komandas spēlēja neizšķirti 2:2.

Dienas centrālajā spēlē "Riga" "Skonto" stadionā plkst.18 uzņems "Liepājas" komandu, spēli tiešraidē translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam.

Pēc 21.kārtas pēdējām trim spēlēm sekos divu nedēļu garš izlašu pārtraukums, bet virslīgas čempionāts pie līdzjutējiem atgriezīsies 17.oktobrī, kad laukumā dosies visas desmit komandas.

Jau ziņots, ka sestdien RFS mājās ar 2:1 (1:1) uzvarēja "Spartaku", bet "Valmiera" spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) pret "Ventspili".

Pēc 21 spēļu kārtas pirmo vietu turnīra tabulā ar 54 punktiem ieņem "Riga", kas ir aizvadījusi 20 mačus. "Riga" par trim punktiem apsteidz RFS. 36 punkti ir "Valmierai", 31 punkts - "Ventspilij", 29 punkti 20 cīņās - "Liepājai" un 28 - "Spartakam". Tālāk ar 21 punktu ir "Jelgava", bet pa 16 punktiem iekrājusi "Daugavpils" un "Metta", kamēr "Tukums 2000"/TSS ticis pie astoņiem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!