Nedēļas nogalē pēc gandrīz mēneša pārtraukuma atsāksies Latvijas telpu futbola čempionāts, kas tika apturēts pēc vairākiem Covid-19 saslimšanas gadījumiem.

Oktobra sākumā saslimšana ar Covid-19 tika konstatēta Daugavpils "Lokomotiv" un TFK "Salaspils" komandās. LFF sacensību sanitārais protokols nosaka - ja vairāk nekā vienai komandai tiek konstatēta inficēšanās ar Covid-19 piecām un vairāk personām, tiek sasaukta par attiecīgajām sacensībām atbildīgā organizatoriskā komiteja, kas pieņem lēmumu par attiecīgo sacensību apturēšanu.

Tagad visām komandām veikti Covid-19 testi, vēsta "TFK Rēzekne". Septiņās komandās pozitīvi Covid-19 testi nav konstatēti, bet "Lokomotiv" komandā joprojām ir vismaz pieci saslimušie. Tāpēc Daugavpils komanda nedrīkst aizvadīt savus mačus, visi spēlētāji ir karantīnā un sacensību apritē varēs atgriezties tikai pēc negatīviem Covid-19 testiem. Tādējādi sestdien nenotiks "TFK Rēzekne" un "Lokomotiv" spēle.

Kā vēsta LFF, visas gaidāmās kārtas spēles sāksies ar klusuma brīdi, godinot aizsaulē aizgājušo FK "Nikars" kluba prezidentu Raimondu Valtu.

Čempionāta spēles norisināsies bez ierindas līdzjutēju klātbūtnes. Katra komanda pēc īpašas sistēmas spēles vērošanai var pieteikt līdz desmit personām.

Iepriekš neaizvadītās čempionāta kārtas paredzēts izspēlēt pieejamajos spēļu logos sezonas turpinājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!