Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 1. oktobrī, Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantīno, uzsākot darba vizīti Latvijā, kopīgi ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidentu Vadimu Ļašenko tikās ar Latvijas Republikas Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu.

Tikšanās, kurā piedalījās arī LFF otrais viceprezidents Olafs Pulks, norisinājās uzreiz pēc Infantīno ierašanās Latvijā un aizritēja pozitīvā atmosfērā aptuveni stundas garumā. Sarunas laikā Krišjānis Kariņš atklāja, ka pats savulaik nodarbojies ar futbolu, spēlējot pussarga pozīcijā.

Ministru prezidents sarunas laikā apliecināja savas labās zināšanas par Latvijas futbolu un tā aktualitātēm. Viņš FIFA prezidentam pauda uzskatu, ka LFF jaunā vadība nepilnajā pusotrā darba gadā sevi ir pieteikusi ar enerģisku un aktīvu darbu, kā arī ambicioziem projektiem. Īpaši tika izcelts piepūšamo futbola haļļu projekts, kas no Kariņa un Infantīno puses izpelnījās uzslavas.

Tikšanās laikā tika pārrunāti ne tikai dažādi futbola infrastruktūras jautājumi, bet arī citi temati, piemēram, LFF izveidotais bērnudārzu futbola projekts un darbs treneru apmācības segmentā. FIFA prezidents izteica ierosinājumu Latvijā realizēt īpašu futbola izglītības programmu skolās. Šīs idejas īstenošanā abas organizācijas nākotnē noteikti sadarbosies.

Vadims Ļašenko pauž gandarījumu par aizvadīto tikšanos un ļoti saturīgajām sarunām, kurās diskutēts arī par daudzajiem virzieniem, kā futbols var palīdzēt Latvijai radīt vēl piemērotākus apstākļus investīciju piesaistīšanai.

Kariņš par aizvadīto tikšanos izteicās sekojoši: "Futbola attīstībai valdības, LFF un FIFA sadarbība ir tikpat svarīga kā rezultatīva komandas saspēle futbola laukumā. Laba saruna ar LFF un FIFA par futbola nākotni Latvijā. Kopā mums izdosies!"

Infantīno vizītes otrajā dienā FIFA prezidents ciemosies vairākos Latvijas futbola infrastruktūras objektos, ieskaitot topošo RFS kluba bāzi, "Riga FC" kluba bāzi, kā arī futbola un izklaides halli "Playoff Arena". Augstais viesis apmeklēs "Optibet" Virslīgas čempionāta spēli Slokas stadionā, kā arī tiksies ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadītāju Artūru Tomu Plešu.

Šī ir pirmā reize vēsturē, kad Latvijā viesojas pasaules vadošās futbola organizācijas galva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!