Foto: LETA

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas klubs "Jelgava" nacionālo izlašu pauzē pirms rudens izšķirošajām spēlēm šķīries no septiņiem pirmās komandas futbolistiem, informē vienība.

Virslīgas čempionāta trešā apļa ievadā FK "Jelgava" galvenā komanda izcīnīja septiņus punktus, pameta pārspēļu zonu un par pieciem punktiem attālinājusies no 8. vietā esošās BFC "Daugavpils" vienības. Izejot vairāku iemeslu ļoti smagas sezonas finiša taisnē, Zemgales klubs nolēmis šķirties ar četriem leģionāriem un trīs pieredzējušiem vietējiem futbolistiem. Līdz ar to pašlaik rit jaunas komandas būvniecība ar skatu 2021. gada sezonā.

Pēc abpusējās vienošanās līgumi pārtraukti ar trim ukraiņu viesspēlētājiem Juriju Zaharkivu, Dmitro Semjonovu un Artemu Radčenko. Zaharkivs šogad kļuvis par komandas rezultatīvāko spēlētāju, Virslīgā 16 spēlēs iesitot piecus vārtus. Semjonovs Virslīgā nospēlējis 18 spēles centra vai malējā aizsarga pozīcijās, kamēr Radčenko parādīt savas labākās prasmes patraucēja savainojumi [kopā 9 spēles čempionātā]. Jelgavnieku rindas atstājis arī Gvinejas uzbrucējs ar Portugāles pasi Jusufs Sovs, kurš Latvijas kausa 1/8 finālā pret "Kauguriem" atzīmējās ar hat-trick.

Vēl FK "Jelgava" pameta Jevgeņijs Kazačoks, Igors Kozlovs un Ņikita Ivanovs. Kazačoks šosezon aizvadīja 20 spēles Virslīgas čempionātā, 18 no tām izejot pamatsastāvā. Kozlovs "aļņu" rindas pastiprināja 2019. gada vasarā un paguva nospēlēt 34 spēles "Jelgavas" sastāvā, būdams ari komandas kapteinis. Divas sezonas Jelgavā pavadījis Ņikita Ivanovs. 24 gadus vecais uzbrucējs Zemgales komandas sastāvā atzīmējies ar sešiem vārtu guvumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!