Foto: Latvijas Futbola federācija

Kādreizējais Latvijas futbola izlases pirmais vārtsargs Aleksandrs Koliņko kļuvis par "Optibet" Virslīgas debitantes "Super Nova" galveno treneri, vēsta komanda.

Šī Koliņko ir pirmā pieredze galvenā trenera amatā. Kā viens no treneru komandas viņš darbojies Jūrmalas "Spartakā", Soļigorskas "Shaktyor" un RFS klubos.

Jūnija pašā sākumā "Super Nova" no galvenā trenera amata atbrīvoja Andreju Lapsu. Kluba treneru štābā paliks treneri Igors Korabļovs, Aleksandrs Proskurņins (vārtsargu treneris), Andrejs Perepļotkins un Uģis Viļums (fiziskās sagatavotības treneris).

"Pārņemt virslīgas klubu - tā vienmēr ir atbildība un liels izaicinājums. Un nav nozīmes, kurā vietā turnīra tabulā klubs atrodas. Esmu pateicīgs "Super Nova" vadībai par uzticēšanos un iespēju strādāt mūsu klubu futbola augstākajā līmenī. Protams, situācija komandai pašreiz ir smaga, pēdējā vieta nekad un nevienu nevar iepriecināt, tā kā mūsu uzdevums visiem acīmredzams - sisties līdz galam par vietas saglabāšanu virslīgā," norādīja Koliņko.

"Jā, bez šaubām, tas būs grūti, bet kad spēlēju pats, man nebija neizpildāmu uzdevumu - galvenais ir daudz strādāt, atdot laukumā no sevis visu bez atlikuma, sisties līdz galam līdz pēdējai iespējai, un tad futbols tevi par to noteikti atalgos. Ticēt, ka viss pa spēkam, nepieciešams līdz galam un nekad nepadoties. Ļoti ceru, ka futbolisti pārņems tādu pašu noskaņojumu un attieksmi, un tad viss noteikti var izdoties."

"Super Nova" nākamo spēli aizvadīs sestdien Salaspilī, kur tiksies ar ambiciozo "Auda".

"Super Nova" ar nieka pieciem punktiem 19 spēlēs Virslīgas kopvērtējumā ieņem pēdējo vietu desmit komandu konkurencē. Priekšpēdējā pozīcijā esošā Jūrmalas "Spartaks" iekrājusi par sešiem punktiem vairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!