Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlases galvenajam trenerim Dainim Kazakevičam ir pilns Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes atbalsts, pirms gada noslēdzošajām spēlēm portālam "Delfi" sacīja LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Latvijas futbola izlasei 2020. gadā atlikušas trīs spēles. Trešdien, 11. novembrī, Kazakeviča vadītā izlase pārbaudes spēlē viesos tiksies ar Sanmarīno, bet tad sekos divas noslēdzošās spēles UEFA Nāciju līgas D līgā – mājās pret Fēru salām (14. novembrī) un viesos pret Andoru (17. novembrī).

Kazakevičs par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts šī gada 20. janvārī, tomēr Covid-19 pandēmijas dēļ viņam līdz pilnvērtīgai debijai bija jāgaida gandrīz deviņi mēneši. Tomēr aizvadītie divi mēneši pilnvērtīgā darbā Kazakevičam nav bijuši tie sekmīgākie – piecās spēlēs četri neizšķirti, bet vienīgais zaudējums piedzīvots mačā pret Maltu.

IZVĒLIES LATVIJAS IZLASES SIMPĀTIJU UN NOBALSO

Jau pirms divām pēdējām spēlēm Nāciju līgā Latvija ir zaudējusi pat teorētiskas cerības pacīnīties par uzvaru UEFA Nāciju līgas D līgas pirmajā grupā. Uzvara D līgā tieši bija viens no primārajiem Kazakeviča uzdevumiem, stājoties amatā pirms nepilna gada.

Pēc zaudējuma Maltai daudzi līdzjutēji un futbola sabiedrības cilvēki diskutēja, vai Kazakevičam vajadzētu saglabāt amatu, tomēr LFF valde pagaidām nav skatījusi jautājumu par trenera atbilstību amatam. Pagājušajā nedēļā Kazakevičs uzstājās LFF valdes sēdē, bet vairāk spriests par valstsvienības nākotni un trenera vīziju.

"Valdes sēdē uzklausījām Daiņa Kazakeviča viedokli un analīzi pēc aizvadītajām spēlēm. Kazakeviča līgumā bija izvirzīts trīs gadu uzdevums, tomēr valdi interesē arī izlases īstermiņa mērķu sasniegšana," portālam "Delfi" sacīja Ļašenko. "Skaidrs, ka ar rezultātiem pirmajās Nāciju līgas spēlēs nav apmierināts ne treneris, ne komanda, ne futbola sabiedrība. Valde vaicāja trenerim šo neveiksmju iemeslus, un viņš sniedza savus skaidrojumus. Galīgais vērtējums par Nācijas līgas turnīru tiks izteikts pēc atlikušajām spēlēm novembrī. Mēs redzam, ka trenerim ir plāns, un viņam ir pilnīgs valdes atbalsts."

Kazakevičs pirms trešdien paredzētās spēles Latvijas žurnālistiem apliecināja, ka piedalījies valdes sēdē.

"Sniedzu atskaiti par to, kādā veidā aizvadītas šīs divas nometnes. Par to, kādi ir pozitīvie un negatīvie secinājumi, kāds ir turpmākais plāns, darbojoties un gatavojoties nākamajām nometnēm, vairāk nākamā gada griezumā. Vairāk tāda stratēģiska saruna valdes līmenī. Arī reāli par situāciju šobrīd un iemesliem, kādēļ punkti ir tik, cik ir, gan arī, kā mēs virzāmies uz priekšu, kā mēs attīstām komandu, komandas spēli un kāds ir redzējums rezultātu uzlabošanai," sacīja Kazakevičs. Viņš piebilda, ka bijusi pusotru stundu ilga saruna gan par konkrētiem jautājumiem, kas apspriesti preses konferencēs rudenī, gan arī par komandas iekšējām lietām, ko "diez vai atklāšu".

Kazakevičs izvairījās teikt, vai viņam izvirzīts kāds uzdevums saistībā ar gada noslēdzošajām spēlēm. "Pareizāk šo jautājumu būtu uzdot valdes locekļiem. Mēs runājām plašā, nevis tuvāko trīs spēļu sakarā. Saruna bija konkrēti par izlasi, spēli, rezultātiem, spēlētāju izvēli, stratēģiju tādā mazliet garākā laika posmā. Bet, protams, ņemot vērā esošo situāciju un momentus, kas izlasei nav izdevušies, tika runāts, kāds ir redzējums, lai situāciju vērstu par labu. Šī saruna bija diezgan konkrēta šo rudens spēļu kontekstā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!