Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlase trešdien izcīnīja pirmo uzvaru 2020. gadā, izbraukumā ar rezultātu 3:0 (1:0, 2:0) pieveicot Sanmarīno valstsvienību.

Vienības pamatsastāvā pirmo reizi gāja Minhenes "Bayern" sistēmā spēlējošais Daniels Ontužāns, bet debiju izlases ridnās piedzīvoja RFS vienības aizsargs Vladislavs Sorokins un viens no U-21 izlases līderiem Aleksejs Saveļjevs.

Visu pirmo puslaiku praktiski kontrolēja Latvijas izlase, kuras agresivitāte gan nebija vienmērīga. Spēles ievadā bīstamas piespēles veica Daniels Ontužāns, Jānis Ikaunieks un Vladimirs Kamešs, taču līdz labiem sitieniem izlase gan netika. Bīstamās epizodes gan drīz vien kļuva retākas, kas mudināja galveno treneri Daini Kazakeviču pieprasīt no saviem futbolistiem kustīgāku spēli.

Tieši Ikaunieks sagādāja Latvijas izlasei pirmo vārtu guvumu, kad viņš pēc uzvarētas divcīņas bumbu raidīja gar vārtiem, bet to savā cietoksnī nogādāja aizsargs Kristians Brolli.

Puslaika otrajā pusē veiksmīgs Ontužāna izklupiens uzsāka cerīgu uzbrukumu, taču tam atkal nebija noslēguma. Pirmajā puslaikā Latvijas izlasei galu galā 73% no laika bija bumba, bet viesi spēja izpildīt vien trīs sitienus.

Otrā puslaika ievads turpinājās līdzīgā gultnē, lai gan pie pāris iespējām tika Roberts Uldriķis, kura sitieni ar galvu bija neprecīzi. Zināmu "uguntiņu" vienībai sniedza Kaspars Dubra, kurš īsi pēc došanās laukumā pēc stūra sitiena panāca rezultātu 2:0.

Arīdzan citas spēlētāju maiņas sniegumu uzlaboja, vairākās epizodēs izceļoties Andrejam Cigaņikam un Vladislavam Gutkovskim. Tieši Gutkovskis guva komandas trešos vārtus, izmantojot Vladislava Fjodorova nopelnīto 11 metru soda sitienu.

Latvijas izlase šogad Nāciju līgā D trīsreiz bija spēlējusi neizšķirti, bet mājās tā piekāpās Maltas izlasei. Savukārt vienīgajā draudzības spēlē Melnkalnē rezultāts bija 1:1.

Nākamo spēli valstsvienība aizvadīs sestdien, savās mājās "Daugavas" stadionā uzņemot Fēru salu valstsvienību, kas jau triumfējusi UEFA Nāciju līgas D pirmajā grupā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku mača notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!