Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas futbola izlasē pēc aizvadītās pārbaudes spēles trešdien pret Sanmarīno valstsvienību Vladislavs Sorokins saslimis ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, bet Vladislavam Fjodorovam un komandas fizioterapeitam Dmitrijam Jefremenkovam bijuši apšaubāmi pārbaužu rezultāti, vēsta Latvijas Futbola federācija.

Jau sestdien, 14. novembrī, Latvijas izlasei "Daugavas" stadionā Nāciju līgas ietvaros jāuzņem Fēru salas.

Saskaņā ar Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) sanitārā protokola noteikumiem un pēc konsultācijām ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) fiksēta desmit spēlētāju riska grupa, kurai, izvērtējot apstākļus un veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, bijis ciešs kontakts ar minētajām personām. Šai grupai 13. novembrī pirms izlases pirmsspēles treniņa operatīvā kārtā tiek veikta papildu testēšana. Šo spēlētāju dalība treniņā iespējama tikai tad, ja pirms tam tiks saņemts attiecīgs negatīvs atzinums. Pretējā gadījumā šie spēlētāji treniņā nepiedalīsies, gaidot pārbaužu rezultātus.

Citiem izlases pārstāvjiem atsevišķi drošības pasākumi nav noteikti, tomēr, izvērtējot situāciju un potenciālos riskus, pēc piektdienas vakara treniņa atsevišķa ārpuskārtas testēšana tiks veikta arī visiem pārējiem valstsvienības pārstāvjiem.

Sorokins, Fjodorovs un Jefremenkovs, ievērojot sanitārā protokola noteikumus un SPKC norādes, ir pametušas izlases treniņnometni un pašizolējušās.

Atbilstoši UEFA sanitārā protokola norādēm Latvijas izlase pēc attiecīgo valstsvienības pārstāvju izolēšanas turpina gatavoties UEFA Nāciju līgas spēlēm ar Fēru salām 14. novembrī Rīgā un Andoru 17. novembrī viesos, paralēli veicot atkārtotas ārpuskārtas testēšanas. Papildu testēšanas kārta paredzēta arī tūdaļ pēc 14. novembra spēles.

Trešdien Latvijas izlase aizvadīja izbraukuma spēli pret Sanmarīno, pret kuru izdevās gūt pirmo uzvaru šajā gadā. Tiesa, jau pirmajā testu veikšanas reizē pirms izlases kopā sanākšanas pozitīvi rezultāti bija galvenā trenera asistentam Marianam Paharam.

Ar Covid-19 saslimuši arī Polijas kluba Gdaņskas "Lechia" pussargs Kristers Tobers un Armēnijas klubu "Noah" pārstāvošais Eduards Emsis. Abi valstsvienībai nemaz nepievienojās. Tāpat Covid-19 dēļ šoreiz valstsvienībai nepalīdzēja Gļebs Kļuškins, kurš ikdienā spēlē Lietuvas klubā "Sūduva". Lietuvas komanda šobrīd atrodas karantīnā, jo ar Covid-19 saslimuši vairāki futbolisti, arī Latvijas uzbrucējs Valērijs Šabala.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!