Foto: F64

Latvijas vīriešu futbola izlase jaunākajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, zaudējusi piecas vietas un ieņem 142.pozīciju.

Pirms gada oktobra rangā Latvija bija 143. vietā. Savukārt antirekords ir 148.pozīcija 2017.gadā. Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45.vieta, kas tika sasniegts 2009.gadā.

Latvijas izlase oktobrī aizvadīja trīs spēles. Vispirms viesos pārbaudes mačā tika spēlēts neizšķirti 1:1 Melnkalni, pēc tam UEFA Nāciju līgā izbraukumā nospēlēts 1:1 ar Fēru salām, bet noslēgumā šī paša turnīra ietvaros mājās ar 0:1 tika piedzīvots kaunpilns zaudējums Maltai.

Latvijas izlase ar 1071 punktiem rangā atrodas aiz Honkongas, kuru vada Latvijas izlases bijušais galvenais treneris Miksu Pātelainens. Latvija 142.pozīciju dala ar Jemenu, bet aiz šīm valstīm 144.vietā ir Ekvatoriālā Gvineja. No Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) valstīm Latvija apsteidz tikai Andoru, Moldovu, Lihtenšteinu, Maltu, Gibraltāru un Sanmarīno.

No UEFA Nāciju līgas pretiniecēm Fēru salas saglabā 107.vietu, Andora par astoņām vietām atkāpusies uz 145.pozīciju, bet Malta par sešām vietām pacēlusies uz 180.pozīciju.

Dienvidu kaimiņi lietuvieši rangā par vienu pozīciju pakāpušies uz 130.vietu, bet Igaunijas izlase atkāpusies par vienu pozīciju un atrodama 109.vietā.

FIFA rangā līderpozīcijas joprojām ieņem 2018.gada Pasaules kausa bronzas medaļu īpašniece Beļģija, apsteidzot trofejas ieguvēju Franciju. Tālāk ir Brazīlija, Anglija un Portugāle, bet uz sesto vietu pakāpusies Spānija, kas apsteigusi Urugvaju. Tāpat vienas vietas kāpums ir Argentīnai, kas pagājusi garām Horvātijai, bet desmito vietu saglabā Kolumbija.

Lielākais kāpums mēneša laikā ir Maltai, bet ievērojamākais kritums - Rumānijai, kas zaudējusi desmit pozīcijas un ir 44.vietā. Latvijai ir ceturtais lielākais kritums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!