Foto: F64

Latvijas futbola valstsvienība otrdien, 13. oktobrī, piedzīvoja kaunpilnu zaudējumu UEFA Nāciju līgas D pirmajā apakšgrupā, "Daugavas" stadionā pēdējā minūtē ielaižot vārtus un ar 0:1 (0:0) zaudējot Maltas valstsvienībai.

Latvijas futbola izlase vienīgos vārtus zaudēja komepnsācijas laika septītajā minūtē, kad precīzs bija Stīvs Borgs.

Pirmajā puslaikā divas labas iespējas nespēja izmantot Dāvis Ikaunieks, bet maltieši negrasījās domāt tikai par aizsardzību un vairākas reizes izveidoja komentus pie Pāvela Šteinbora sargātajiem vārtiem.

Otrajā puslaikā labākais moments pamatlaikā bija Maltas izlasei - pēc piespēles soda laukumā maltietis nonāca aci pret aci ar Šteinboru, bet duelī uzvarēja Latvijas izlases vārtsargs. Lai gan Latvija mača izskaņā lēnām pārņēma iniciatīvu, jau kompensācijas laikā biežāk bumba turējās pie pretiniekiem.

Kulminācija mačā bija kompensācijas laikā, līdzīgi kā 2018. gada martā spēlē pret Gibraltāru. Mārcis Ošs pārkāpa noteikumus kreisajā malā, pēc kā sekoja Maltas izlases centrējums - soda laukumā gaisa divcīņā teicami ar galvu bumbu vārtos raidīja Stīvs Borgs.

Galvenajam trenerim Dainim Kazakevičam šis bija pirmais zaudējums Latvijas izlases vadībā.

Latvijas futbola izlasei šī bija septītā spēle pret Maltu pēc valsts neatkarības atjaunošanas, un tagad rādītāji ir līdzīgi - abām komandām ir pa trim uzvarām un vienam neizšķirtam. Tomēr Latvija pirmo reizi zaudēja Maltai oficiālā UEFA vai FIFA turnīra laikā, jo iepriekšējie divi zaudējumi bija pārbaudes spēlēs.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

(Infograma:"Sofascore")

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!