Latvijas sieviešu futbola izlase ceturtdien 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē piedzīvoja graujošu zaudējumu pret Zviedrijas valstsvienību.

Latvijas izlase viesos ar 0:7 (0:5) piekāpās spēcīgajai Zviedrijai, kas FIFA rangā ieņem augsto piekto vietu.

Latvijas valstsvienības vārtsardze Sofija Ņesterova līdz desmitajai minūtei jau bija ielaidusi divus vārtus, bet pēc 15 nospēlētām minūtēm rezultāts jau bija 0:3. Pirmais puslaiks noslēdzās ar 0:5, bet nākamajās 45 minūtēs veiktās divas spēlētāju maiņas rezultātu nedeva.

Divus "golus" Zviedrijas izlasē iesita Paulīna Hamarlunda.

Latvijas izlasei šajā spēlē nevarēja palīdzēt Kristīne Giržda, Olga Ševcova un Renāte Fedotova.

Kopumā uz valstsvienības treniņnometni uzaicinātas 20 futbolistes no desmit dažādiem klubiem. Vislielākā pārstāvniecība ir "Rīgas Futbola skolai" - septiņas futbolistes.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pēdējo spēli pret Slovākiju latvietes aizvadīs 27.oktobrī.

Latvijas izlase iepriekšējā sasaukumā septembrī zaudēja Islandei ar 0:9 un Ungārijai ar 0:5.

F grupā vadībā ar 16 punktiem sešās spēlēs pirmo vietu ieņem Zviedrija, bet par trim punktiem mazāk ir Islandei, kas aizvadījusi par vienu maču mazāk. Septiņi punkti sešos dueļos ir Ungārijai, Slovākija četrās spēlēs iekrājusi četrus punktus, bet latvietes septiņās cīņās palikušas bešā.

Latvijas sieviešu futbola izlases kandidātes:

vārtsardzes - Sofja Ņesterova ("Rīgas Futbola skola"), Marta Lielause, Laura Siņutkina (abas - "Metta");

aizsardzes - Anastasija Ročāne ("Gintra-Universitetas", Lietuva), Anna Krūmiņa, ("Rīgas futbola skola"), Elīza Spruntule (Vestmannaeijāras IBV, Islande), Anna Propošina ("Liepājas FS"), Laura Sondore (Limasolas AEL, Kipra), Ligita Tumāne (Sasāri "Torres", Itālija), Ksenija Nagle ("Rīgas Futbola skola");

pussardzes - Karlīna Miksone (Vestmannaeijāras IBV, Islande), Selga Vitmore ("Riga United Ladies"), Sandra Voitāne ("Meppen", Vācija), Alise Gaiķe ("Super Nova"), Dana Ņikitina, Tatjana Baličeva, Viktorija Zaičikova, Anastasija Čemirtāne (visas - "Rīgas futbola skola");

uzbrucējas - Renāte Fedotova ("Super Nova"), Paula Liniņa ("Metta").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!