Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas vīriešu U-21 futbola izlase 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē otrdien Lodzā piekāpās Polijas vienaudžiem.

Latvijas U-21 futbola izlase Lodzā ar rezultātu 1:3 (0:0) zaudēja vienaudžiem no Polijas. Viesu labā vārtus guva Marko Regža.

Ideāla iespēja gūt vārtus Latvijai bija 36. minūtē, kad pēc centrējuma no kreisās puses Regža palaida garām bumbu un uzreiz divi Latvijas spēlētāji – Jānis Grīnbergs un Maksims Toniševs – bija ar bumbu iepretī vārtiem. Toniševam sitiens ar kreiso kāju padevās nespēcīgs un tieši virsū vārtsargam, Radoslavam Majeckim bumbu bez lielām pūlēm tverot.

Puslaika kompensācijas laika vienīgajā minūtē pa poļu vārtiem paspēja uzsist gan Kristaps Liepa, gan Dmitrijs Litvinskis, taču puslaiks, kurā labāk izskatījās Latvijas futbolisti, beidzās ar 0:0.

Tomēr rezultātu 48. minūtē atklāja mājinieki, ļoti skaistus vārtus gūstot Vācijas bundeslīgas kluba "Wolfsburg" uzbrucējam Bartošam Bjalekam. Viņš pēc piespēles no aizsardzības kreisās puses no gaisa ar labo kāju atmuguriski trieca bumbu vārtos, tai tur nokļūstot pēc saskares ar vārtu stabu.

Spēles 61. minūtē otros vārtus Polijas izlases labā guva Jakubs Kiviors, un mājinieki varēja sākt maiņas, nomainot arī pirmo vārtu guvēju Bjaleku un piespēles autoru Sebastianu Kovaļčiku.

Pēc tam četras maiņas veica arī Latvijas valstsvienība.

Tām pa vidu rezultāts 71. minūtē kļuva 3:0 mājinieku labā. Davida Kurminovska izgājienu vienam pret vārtiem Latvijas vārtsargs Vjačeslavs Kudrjavcevs novērsa, taču viņa atvairīto bumbu vārtos trieca Patriks Klimala.

Goda vārtus Latvijai 89. minūtē guva Regža, pie kura ļoti veiksmīgi atlēca bumba – rezultāts 1:3. Tie Regžam, kurš bija labākais snaiperis komandā šajā ciklā, bija jau piektie vārti desmit spēlēs.

Desmit turnīra spēlēs Latvijas izlase finišēja ar četriem punktiem, finišējot pēdējā, sestajā vietā grupā, par punktu atpaliekot no Igaunijas. Polijai uzvara ar 20 punktiem deva otro vietu, bet uzvaru grupā un ceļazīmi uz finālturnīru jau iepriekš bija nopelnījusi Krievija, kas sakrāja 23 punktus. Bulgārija finišēja ar 18 punktiem, bet Serbija – ar 12 punktiem.

Galvenajam izlases trenerim Aleksandram Basovam izlasē palīdzēja treneri Dāvis Caune, Vladimirs Žavoronkovs un Sergejs Golubevs, kā arī vārtsargu treneris Andrejs Piedels.

Latvijas U-21 izlases kandidātu loks dalībai 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā:

vārtsargi - Vjačeslavs Kudrjavcevs (Olštinas "Stomil", Polija), Rūdolfs Soloha ("Valmiera"), Nils Toms Puriņš ("Riga");

aizsargi - Ivo Minkevičs ("Jelgava"), Emīls Birka, Roberts Ķipsts (abi - "Metta"), Roberts Veips ("Sampdoria", Itālija), Dmitrijs Litvinskis ("Ventspils"), Daniels Balodis ("Valmiera"), Dāvis Dāvids Sprūds ("Victoria Rosport", Luksemburga);

pussargi - Jānis Grīnbergs ("Jelgava"), Kristaps Liepa, Kristers Lūsiņš (abi - "Valmiera"), Maksims Toņiševs ("Daugavpils"), Dmitrijs Zelenkovs (bez kluba), Renārs Varslavāns (RFS), Rihards Ozoliņš ("Metta"), Eduards Daškevičs ("Anderlecht", Beļģija), Kristers Čudars ("Liepāja");

uzbrucēji - Marko Regža ("Daugavpils"), Kaspars Kokins ("Ventspils"), Daniils Skopenko ("Valmiera").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!