Foto: F64

Latvijas Futbola federācija (LFF) noraidījusi "Optibet" Latvijas futbola virslīgas klubu aicinājumu pārtraukt sacensības.

Virslīgas klubi pagājušās nedēļas beigās nobalsoja par sezonas beigšanu. Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka par sezonas pārtraukšanu balsojuši seši no desmit virslīgas klubiem.

Tomēr tajā pašā dienā - 13. novembrī - virslīgas organizācijas komiteja lēmusi par sacensību turpinājumu, pretēji klubu vēlmēm. Šajā komitejā ir virslīgas izpilddirektors Ainārs Dakša, LFF izpilddirektors Arturs Gaidels, LFF sporta direktors Jurijs Andrejevs un LFF sacensību nodaļas vadītājs Artūrs Saļņikovs.

"Covid-19 saslimstības rādītāji Latvijā turpina palielināties, bet pirmie inficētie jau noteikti arī Latvijas nacionālajā futbola izlasē, kur kandidātu lokā ir 19 virslīgas spēlētāji. Tiem atgriežoties klubu sastāvā, pastāvot iespējai slimībai pārnesties, tas var ietekmēt situāciju klubos. Šodien (pirmdien) par apturēto treniņprocesu un astoņu futbolistu slikto pašsajūtu informējusi "Riga" FC. Klubā kopumā veikti 52 Covid-19 testi. Iepriekš Covid-19 dēļ karantīnā nonāca visa "Valmiera" FC komanda," savā aicinājumā norādīja virslīga. "Ņemot vērā sarežģīto situāciju un rūpējoties par spēlētāju, kā arī visu iesaistīto personu drošību esošajos apstākļos, biedrība "Latvijas futbola virslīga" ar atbilstoša satura iesniegumu vērsās pie Latvijas Futbola Federācijas (LFF) ar priekšlikumu neturpināt "Optibet Virslīgas" sezonu."

Virslīgas klubu iesniegumu izskatījusi arī LFF valde, kas nav atbalstījusi šo klubu vēlmi un uzskata, ka sezonai jāturpinās.

"Optibet" virslīgā klubiem jāaizvada vēl divas pilnas kārtas, bet vairākām komandām jānospēlē arī dažādu iemeslu atcetie mači. Virslīgas nākamās spēles paredzētas 20. novembrī, bet pēdējās kārtas tiks aizvadītas 26. un 29. novembrī.

Covid-19 ierobežojumu dēļ netiks pabeigti zemāko līgu šīs sezonas čempionāti, bet virslīgas kopvērtējuma tabulu var apskatīt portāla "Delfi" speciālajā sadaļā "Latvijas futbols"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!